En ATR 72-600 fra det svenske regionale flyselskab BRA. Foto: BRA

BRA genoptager flere ruter til maj

Fra midten af maj og frem til juli vil BRA, der ikke har fløjet siden coronapandemiens udbrud, åbne 10 indenrigsruter. Der bliver blandt andet ruter fra Visby og basen i Stockholm Bromma til Malmø.

Siden coronapandemiens udbrud sidste år har BRA haft sin regelmæssige rutetrafik på pause.

Det regionale svenske flyselskab blev det første selskab i Skandinavien til at bukke under for coronakrisen. I april 2020 gik selskabet i betalingsstandsning, og sidenhen er der blevet færdigafviklet en succesfuld rekonstruktionsproces. Og nu er selskabet så klar til at sende ATR 72-600-flyene i luften igen.

BRA har åbnet for reservation af billetter til de fem største ruter fra 12. maj 2021. Samtlige ruter bliver fra basen i Stockholm Bromma, og destinationerne tæller Malmø, Gøteborg, Visby, Ängelholm og Umeå. I perioden fra 28. juni til 4. juli 2021 åbner BRA desuden ruter fra Bromma-lufthavnen til Halmstad, Kalmar og Östersund samt fra Visby på Gotland til Malmø og Gøteborg.

I slutningen af august vil tidtabellen blive styrket, og der vil blive lanceret yderligere – indtil videre ukendte – ruter.

Store forventninger til Malmø-ruter
Til at begyndte med forventede BRA at kunne åbne ruter allerede i efteråret 2020, men planerne blev udskudt til første kvartal i år. Nu er flyselskabet altså klar fra maj, og forventningens glæde er stor.

”Dette er en dag, vi længe har set frem til, og vi ved, at vores kunder har gjort det samme. Mange af os har længtes efter at møde vores kære, rejse på ferie og gennemføre de vigtigste forretningsmøder ansigt til ansigt, og nu er det endelig tid,” siger Ulrika Matsgård, kommerciel chef i BRA.

BRA vurderer, at efterspørgslen vil stige gradvist frem mod sommeren, hvor det forventes, at mange svenskere vil holde ferie under hjemlige himmelstrøg og dermed kan få brug for indenrigsflyvninger. Særligt Skåne er populært om sommeren, og ruterne fra Bromma og Visby til Malmø er derfor vigtige.

”Malmø har været en af ​​vores vigtigste destinationer i mange år, og det er en selvfølge, at det bliver en af ​​de første destinationer, vi begynder at flyve til nu efter pandemien,” siger Ulrika Matsgård.

Fastholder fremtid i Bromma
BRA oplyser, at antallet af ruter og frekvenser vil blive øget gradvist i takt med stigende efterspørgsel. Og der vil sandsynligvis blive lanceret både indenrigs- og udenrigsruter i løbet af 2021.

Der er dog et stykke vej til det antal ruter, som BRA udbød frem til coronapandemien. Det regionale flyselskab havde således 27 ruter med de fleste fra basen i Stockholm Bromma. Selskabet gennemførte årligt 45.000 flyvninger, hvilket udgjorde cirka 30 procent af det samlede antal svenske indenrigs-flyrejser.

I januar i år udtalte BRAs ejer, den norske forretningsmand Per G. Braathen, at selskabet ville overveje en fremtid i Stockholm Arlanda, hvis det var muligt at få de rette slottider. En flytning blev imidlertid ikke aktuel, og BRA vil derfor nu igangsætte trafikken igen fra Stockholm Bromma.

BRAs ruter vil blive betjent med selskabets flåde bestående af 12 moderne ATR 72-600, der har en gennemsnitsalder på lidt over fire år.

 

Relaterede artikler:

BRA: Vi bliver i Bromma

BRA-ejer: Indenrigstrafikken bør samles i Arlanda

BRA får statslig lånegaranti på 148 millioner kroner