Cimber-rute til Grønland er rykket nærmere

Manglende mulighed for gennemcheckning af bagage har hidtil været det største problem for flyrejsende mellem Danmark og Grønland v.v. Således også for Cimber Sterling i forbindelse med planerne om at etablere en flyrute fra Danmark til Grønland. Ny synes disse planer at være rykket nærmere gennem et nyt bagagesamarbejde med Air Greenland.

Fra og med mandag den 1. november 2010 kan Air Greenlands passagerer checke deres bagage helt igennem, hvis de skal flyve med Cimber Sterling til eller fra Aalborg, Aarhus, Billund, Karup, Sønderborg og Bornholm.

Dermed imødekommer Air Greenland et længe næret ønske fra flypassagererne. Hidtil har det kun været muligt at foretage gennemcheckning af bagage ved brug af SAS på indenrigsstrækningen mellem København og henholdsvis Aalborg og Aarhus.

Aftalerne betyder konkret, at Air Greenland-passagerer, derskal videre til en af indenrigslufthavnene i Danmark med SAS eller Cimber, kan få bagagen mærket hele vejen igennem til slutdestinationen. Dermed skal man ikke selv hente kufferterne ved ankomst til København og checke dem igennem igen.

Air Greenland gør opmærksom på, at aftalen kun gælder for selve bagagen og altså ikke gennemcheck af passagererne selv.

Den nye bagageaftale mellemCimber Sterling og Air Greenland kan vise sig at være en døråbner for en ny flyrute til Grønland med Cimber Sterling som operatør.Cimber Sterling har længe ønsket at etablere en flyrute til Grønland, men har ved flere lejligheder peget på de manglende muligheder for bagage-gennemcheckning som forhindringen.

“Vi havde håbet på at kunne flyve på en sæsonrute og så samarbejde med Air Greenland, så turister kunne komme videre til andre regioner i Grønland uden at skulle checke ind igen. Men det samarbejde kunne desværre ikke etableres,“ sagde Cimber Sterlings kommunikationschef Signe Thorup i januar månedtil KNR.

Cimber Sterling overvejede i de hidtidige planer at benytte en Boeing 737-700 på en ny rute mellem Aalborg Lufthavn og Kangerlussuaq (Sønder Strømfjord). Derfor kan disse planer meget vel blive aktuelle igen i den kommende sommerfartplan for 2011.

Air Greenland understreger, at Cimber Sterling og Air Greenlandintet ansvar har for hinandens passagerer og bagage. Det er således mere et operationelt samarbejde end et billetteknisk og juridisk samarbejde, der er etableret mellem parterne.

Foto: Manglende mulighed for gennemcheckning af bagage til grønlandske slutdestinationer har hidtil forhindret Cimber Sterling i at etablere en direkte flyrute til Grønland.