Cimber udvider samarbejdet med SAS

Cimber Sterling kan i dag løfte sløret for et udvidet samarbejdet med SAS. Det sker i forbindelse med etablering af en code-share aftale på Cimber´s rute mellem København og Tel Aviv. SAS skal føde passagerer ind fra hele Skandinavien til Cimber Sterlings fire ugentlige afgange til Israels næststørste by.

Det har været en lang proces for Cimber Sterling og SAS at etablere den fælles code-share aftale til Tel Aviv, som parterne nu kan offentliggøre. I Danmark har Trafikstyrelsen været inde over ansøgningen, mens de civile luftfartsmyndigheder og konkurrencemyndighederne i Israel også har skullet give deres accept af aftalen.

En aftale der betyder, at SAS og Cimber Sterling udvider samarbejdet.SAS får mulighed for at sætte selskabets flynummer på Cimber Sterlings direkte rute til Tel Aviv, der udgår fra Københavns Lufthavn fire gange om ugen.

Afgangen fra København er kl. 08.30, hvilket betyder, at SAS kan føde passagerer indfra de vigtigste føderuter i Skandinavien, hvilket vil sige fra Oslo, Bergen og Stavanger i Norge, fra Stockholm og Gøteborg i Sverige samt fra Aalborg og Aarhus i det danske marked. Herudover er der også en relativt god forbindelse for rejsende fra New York og Washington.

”Samarbejdet med SAS betyder, at kunder i Norge og Sverige nu kan komme nemmere og billigere til Tel Aviv ved at flyve via København. Med SAS’ stærke skandinaviske netværk er Cimber Sterlings Tel Aviv-rute perfekt som transfer fra hele Norden,“ siger kommerciel direktør Stefan Vilner fra Cimber Sterling.

Tel Aviv-ruten har indtil videre været en succes for Cimber Sterling. Selskabet startede med tre ugentlige afgange, men har sidenhen opjusteret til fire frekvenser om ugen.

Der flyves med Boeing 737-700 med plads til 148 passagerer. Flyvetiden fra København er 4 timer og 25 minutter, mens der er lagt 20 minutter ekstra ind i fartplanen til returflyvningen.

”Vi kan drage nytte af, at SAS er et kendt varemærke i Israel, fordiselskabet tidligere har fløjet dertil. Det kan bidrage til at øge vores trafik ”den anden vej” med flere israelske passagerer,“ vurderer Stefan Vilner.

Cimber Sterling vil dog ikke være alene i trafikken mellem Danmark og Israel. Det danske flyselskab får i højsæsonenkonkurrence fra de to israelske selskaber Sund´or International og Arkia Israeli Airlines.