CPH har kurs mod de 30 millioner

Hvis Københavns Lufthavn fastholder væksttempoet fra årets første fire måneder, så kan lufthavnen komme snublende nær 30 millioner passagerer i år.

I løbet af årets første fire måneder er trafikken i Københavns Lufthavn steget med 11,7 procent og i alt 8.397.443 mio. er rejst igennem lufthavnen i årets fire første måneder. Sidste år rejste 26,6 mio. passagerer gennem lufthavnen på Amager. Hvis lufthavnen formår at fastholde væksttempoet på knap 12 procent i de kommende travle sommermåneder og de mere rolige efterårsmåneder, så kan lufthavnen meget vel komme meget nær 30 millioner-mærket og for alvor distancere sig fra de to andre skandinaviske storlufthavne Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda. Hvis passagertallet vokser med 12 procent vil det bringe CPH op på 29,8 mio. passagerer.

Ser man isoleret på april måned, så rejste 2.291.246 passagerer gennem lufthavnen, hvilket er en stigning på 7,6 procent sammenlignet med april måned 2015.

”Både indenrigstrafikken og den internationale trafik vokser markant. I april steg den interkontinentale trafik med 8,5 procent og den europæiske trafik steg med 7,3 procent. Dermed fortsatte tendensen fra årets første måneder med høje vækstrater. Det skyldes ikke mindst nye ruter og større kapacitet på eksisterende ruter,” forklarer Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Han fremhæver blandt andet at easyJet i april åbnede en ny rute til Lyon, og både SAS og Norwegian netop har åbnet ruter til Boston. Norwegians rute åbnede dog først i torsdags og betjenes kun én gang om ugen.

Hvor de skal lægge investeringer
En stor del af væksten skyldes tilrejsende, der enten tager til Danmark som turister eller forretningsrejsende. Her spiller nye ruter, større fly og mange afgange en stor rolle i væksten.

”Danmark er et attraktivt turistland og der er stor vækst i antallet af turister, der kommer til Danmark. Her er det især selskaber som Ryanair og Norwegian, der bringer mange ferierejsende til og fra Danmark. Men en stor del af væksten kommer også fra rejsende, der kommer til Danmark for at gøre forretning. I årets første kvartal steg antallet af forretningsrejsende, der kom til København, med 16 procent. Vores mange ruter og afgange gør det let at komme til Danmark, og det forhold har stor betydning for mange virksomheder, når de vælger, hvor de skal lægge investeringer og forretning, forklarer Thomas Woldbye.

London er fortsat den mest populære destination og trafikken på den britiske hovedstad steg med 11,2 procent sammenlignet med april 2015. Mere end 206.000 passagerer rejste i april mellem Københavns Lufthavn og Londons palette af lufthavne. På anden- og tredjepladsen ligger Stockholm og Oslo normalt nogenlunde side om side. Men med en vækst på 18,7 procent i april trak Stockholm væk fra Oslo, der kun kunne notere en vækst på 6,8 procent.

Københavns Lufthavn kom i sidste uge også med regnskab for årets første kvartal. Resultat før skat, korrigeret for særlige forhold, blev på 304,2 mio. kroner, og er dermed 24,7 procent over niveauet for samme kvartal 2015.

Relaterede artikler:

CPH blandt Europas hurtigst voksende lufthavne

CPH fik drømmestart på 2016

CPH fløjet bagud af Berlin-lufthavne

Lufthavns-shopping skal finansiere A380 i CPH

CPH klar med ambitiøs udbygningsplan