Sådan forestiller Nordic Chioce sig at det nye Comfort-hotel og konferencefaciliteterne kan komme til at se ud.

CPH: Hotelejerskab gavner luftfarten

Når Københavns Lufthavn nu udvider sin hotelportefølje og kommer til at eje konferencefaciliteter, så gavner det kerneaktiviteterne, mener CPH’s direktør.

Når Københavns Lufthavn fremover udvider sine ”ikke-aeronautiske aktiviteter” til også at omfatte ejerskab af et konferencecenter og et hotel mere end det ene man allerede ejer i dag, så vil det faktisk være til gavn for de ”aeronautiske aktiviteter” – altså selve luftfartsdelen.

Det mener lufthavnens administrerende direktør, Thomas Woldbye, i forbindelse med nyheden om, at lufthavnen sammen med hotelkæden Nordic Choice vil opføre et nyt hotel og et nyt konferencecenter i lufthavnen samt lade Nordic Choice overtage ansvaret for lufthavnens nuværende hotel, der i dag drives af Hilton-kæden.

”Det her øger faktisk vores fokus på at drive lufthavn. Tidligere har vi med ejerskabet af Hilton og den type kontrakt vi havde med Hilton været delvist involveret i driften. Det der sker nu, er at vi bygger et nyt hotel. Det bliver lagt ind i et selskab og så står Nordic Choice for driften. Så både investeringsmæssigt og opmærksomhedsmæssigt, så får vi faktisk mere tid til at drive lufthavn og har nogle rigtig dygtige partnere til at drive hotel og konferencecenter,” understreger Thomas Woldbye overfor CHECK-IN.dk.

God indtægtskilde
Selvom hoteldrift ikke traditionelt er en kerneforretning for en lufthavn, så giver det meget god mening, pointerer Thomas Woldbye.

”Det er ikke centralt for os at drive hotel. Men det at lufthavnen har gode centralt beliggende hoteller er en central del af vores strategi. Derfor er det vigtigt for os at have en strategisk indflydelse og et medejerskab af hotellerne,” siger Thomas Woldbye.

Og endelig så er ejerskabet af hoteller og konferencecenter også en god indtægtskilde.

”Desuden giver hotellerne en indtægt, som gør os i stand til at investere i lufthavnen,” påpeger Thomas Woldbye.

Hårde forhandlinger
Nordic Choice-kæden var i 2014 i kontakt med Københavns Lufthavn omkring det såkaldte “hotel 2”-projekt, som Københavns Lufthavn skulle eje og lade en hotelkæde drive. Det er sådan Hilton-hotellet fungerer i dag. Sidenhen skrinlagde CPH hotel 2-projektet.

Sidste år vendte Nordic Choice tilbage til forhandlingsbordet i Københavns Lufthavn.

“Det har været hårde forhandlinger, der er blevet kompliceret af at der er tale om et andet setup end med hotel 2,” forklarer Torgeir Silseth, der er administrerende direktør for Nordic Choice-kæden, der ejes af den karismatiske norske rigmand Petter Stordalen.

Fra venstre: Københavns Lufthavns adm. direktør Thomas Woldbye, Nordic Choices adm. direktør Torgeir Silseth, Tårnbys borgmester Henrik Zimino samt Nordic Choices ejer Petter Stordalen med Hilton-hotellet i baggrunden. Foto: Dorte Tuladhar / Københavns Lufthavn.

Ind i fælles selskab
I det nye setup bruger Stordalens ejendomsselskab Strawberry Fields 800 mio. kroner på at bygge det nye hotel med 500 værelser samt det tilhørende konferencecenter på 3.000 kvadratmeter. Det skal stå færdig i 2020 og bliver et tre-stjernet økonomiklasse-hotel i Nordic Choice’s Comfort-koncept.

Petter Stordalen skyder hotellet ind i et nyt fælles selskab. Stordalens ejendomssselskab vil eje 40 procent af det nye selskab, mens Københavns Lufthavn vil eje de resterende 60 procent. Københavns Lufthavn skyder Hilton-hotellet ind i selskabet.

Det fastholder sine fem stjerner og omdøbes 1. april i år til Clarion Hotel Copenhagen Airport. Clarion er Nordic Choice’s ”high-end” koncept. I forbindelse med navneskiftet bliver hotellets 382 værelser samt møde- og konferencefaciliteter sat istand for omkring 70 mio. kroner.

Byggeri i højest fire etager
De to hoteller kommer til at ligge lige ved siden af hinanden, i det det nye hotel skal opføres på den parkeringsplads, der i dag hedder P9 og som ligger mellem Hilton og Øresund. Parkeringspladserne vil blive bevaret i en parkeringskælder under det nye hotel, der bliver direkte forbundet med både metro- og togstationen samt lufthavnen.

Nordic Choice håber at få lov til at opføre et hotel lige så højt som det 12 etager høje Hilton-hotel. Det vil dog kræve en ændring af den nuværende lokalplan for området. Den tillader nemlig kun byggeri i højest fire etager. Hotelprojektet står dog ikke og falder med om lokalplanen bliver ændret.

Regionale brands
Nordic Choice driver 190 hoteller i Skandinavien og Baltikum heraf fire i Danmark. Det er Hotel Dan i Kastrup, Hotel Skt. Petri i Københavns indre by, Comfort Hotel på Vesterbro i København samt Quality Hotel i Høje Taastrup.

Kæden har hoteller nær Oslo Gardermoen-lufthavnen og lufthavnene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Helsinki samt i Stockholms Arlanda-lufthavn, hvor Clarion-hotellet har vundet flere internationale priser.

At det verdenskendte brand ”Hilton” bliver afløst af de mere regionale brands ”Comfort” og ”Clarion” ser Københavns Lufthavn’s direktør ikke som et problem.

”Vi får nogle ind, der kan tiltrække kunderne. Det er Nordens største hotelkæde, der har det samme nordiske brand som vi har,” siger Thomas Woldbye.

Foruden hotelprojekterne i lufthavnen, så har Nordic Choice også planer om at omdanne det tidligere Post Danmarks karakteristiske hovedkontor ved Københavns Hovedbanegård til et eksklusivt hotel. Desuden har kæden fornylig budt ind på at drive et nyt hotel på Aarhus Havn.

Hos Hilton-kæden vil man nu se sig om efter et andet sted i København at drive hotel.

“(…) kæden undersøger nye muligheder for at udvide sin danske portefølje og erstatte hotellet ved Københavns lufthavn,” skriver Hilton-kæden i en kortfattet pressemeddelelse.

 

 

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn får nyt Comfort-hotel

CPH lægger hotelplaner på hylden

Hilton i CPH får international hæder