Croatia Airlines Airbus A320-200 (Foto: Aero Icarus | Creative Commons 2.0)

Croatia Airlines åbner ny rute til København

I begyndelsen af maj næste år vil Croatia Airlines åben endnu en rute fra København til en destination i Kroatien.

Croatia Airlines flyver i den kommende sommer dagligt mellem København og Zagreb med Bombardier CRJ1000-fly Ruten har det kroatiske Star Alliance-selskab betjent i et par år, og der har tidligere været benyttet Airbus A319 på ruten.

I den kommende sommer vil Croatia Airlines tilføje endnu en destination fra København. Selskabet vil flyve en gang ugen til havnebyen Split i den del af Kroatien, der hedder Dalmatien.

Flyvningerne gennemføres i perioden fra den 5, maj 2018 og frem til den 6. oktober. Der flyves med Airbus A320-200, der har plads til 174 passagerer fordelt med 18 på Business Class og 156 på Economy Class.

“Croatia Airlines har med succes fløjet til Zagreb i flere år fra Københavns Lufthavn, og vi har arbejdet tæt sammen med dem om at udvide deres rutenetværk her fra CPH. En rute til Split vil både give danske ferierejsende flere sæder at vælge imellem, ligesom det vil gøre det lettere at tiltrække flere kroatiske besøgende til Danmark – både forretnings- og ferierejsende,” siger pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.

I konkurrence med SAS og Norwegian
Croatia Airlines blev i 2004 regionalt medlem af Star Alliancen og har siden efteråret 2009 været fuldgyldigt medlem.

En af kollegerne i Star Alliance-samarbejdet er SAS, der også flyver fra København til Split. Faktisk har SAS i sommersæsonen 2018 valgt at øge flyvningerne til Kroatien, således at der vil være op til 19 ugentlige afgange i højsæsonen med et miks af CRJ900, A320, A320neo og A321.

Også Norwegian flyver til Split fra København. I højsæsonen vil det norske lavprisflyselskab fem gange om ugen sende en 186-sæders Boeing 737-800 afsted fra København til havnebyen ved Adriaterhavet.

I 2016 var der 57.405 flypassagerer på ruterne mellem København og Split, men alene i de 10 første måneder af 2017 har der været 76.151 rejsende, hvilket vidner om de markant stigende efterspørgsel på Kroatien som et af alternativerne til Tyrkiet.

 

Relaterede artikler:

Her rejser danskerne hen

Star Alliance-selskab får tre nye Norden-ruter

Nyt flyselskab i Københavns Lufthavn

Nyt kroatisk flyselskab på vej til Skandinavien