Mistral Air flyver post og fragt for Poste Italiane.

DAT flyver post og passagerer i Italien

Frem til den 30. september skal DAT´s litauiske datterselskab DOT LT flyve post i Italien for Mistral Air, og DAT flyver også passagerflyvning med et andet fly i øjeblikket.

Mistral Airlines karakteristiske gule og hvide fly er udover at være beskæftiget med ruteflyvning også engageret i transport af breve og pakker for det italienske postvæsen, Poste Italiane.

Selskabet opererer to Boeing 737 samt seks ATR72´ere, og af disse er fire lejet hos flyleasingselskabet Nordic Aviation Capital (NAC) i Billund. Det er primært fragtfly, eller fly der kan konverteres fra passager- til fragtudgaver, som Mistral Air benytter, og et af flyene (OY-JZZ, red.) har fløjet for Jet Time frem til marts 2016.

Det italienske flyselskab har fået endnu et dansk islæt, idet litauiske DOT LT, der er datterselskab af Danish Air Transport (DAT), frem til den 30. september har indgået en aftale om at wetlease et ATR42-300 fly til Mistral Air. Det bekræfter administrerende direktør Jesper Rungholm fra DAT til CHECK-IN.dk.

Tidligere Cimber-fly
Det er et 31 år gammelt fragtfly med registreringen LY-RUM, der skal baseres i Lanzia Terme Airport og dagligt flyve frem og tilbage til Brescia. Også dette fly har en historie fra dansk luftfart, da netop dette fly blev leveret til det tidligere Cimber Air i Sønderborg i december 1985, hvor det blev indregistret som OY-CIA.

Efter Cimber-tiden har flyet været langt omkring i verden og har blandt andet fløjet for Air Martinique, Air Littoral, Finnair, JAT Yoguslav Airlines, Brit Air, Air Bosna, Airlinair og endelig hos Air Contractors, hvor det blev ombygget i en ren fragtversion, inden det overgik til DOT LT.

Korttidsleje af passagerfly
Udover fragtflyet sendte DAT i mandags et ATR72-200 passagerfly afsted på en korttidsleje til Mistral Air. Flyet får base i Firenze og skal flyve ruteflyvning mellem Firenze og primært Bari og Nice.

DAT Gruppen flyver i øjeblikket på mellemlange kontrakter for blandt andet Air Greenland, CityJet, Primera Air og BRA og har mange ad-hoc flyvninger for SAS og andre større flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

DAT skal flyve for Air Greenland

DAT indgår aftale med Loganair

Italiensk flyselskab overtager Jet Time-fly

CityJet forlænger kontrakt med DAT

Finnair wetleaser back-up fly fra DOT LT