Den nordiske luftfartskrig spidser til

Krigen spidser til i det nordiske luftfartsmarked. Nu åbner det norske lavprisflyselskab Norwegian på ruten mellem Malmø og Stockholm. Hermed får Malmö Aviation og SAS konkurrence på den stærkt trafikerede svenske indenrigsrute.

En af de stærkest trafikerede svenske indenrigsruter er strækningen mellem Malmø og Stockholm. SAS betjener ruten med op til 11 hverdagsafgange, mens konkurrenten Malmö Aviation kan tilbyde op til 17 hverdagsafgange på ruten.

Men nu får de to selskaber konkurrence fra uventet kant. Det er lavprisflyselskabet Norwegian, der åbner endnu en flanke i den nordiske luftfartskrig.

Knapt havde selskabet offentliggjort planerne om et storstilet indtog i Finland, førend det svenske marked også angribes. Og endnu engang er SAS et af ofrene for det vækstivrige lavprisflyselskabs frontalangreb.

Den 2. december åbner Norwegian på ruten mellem Stockholm og Malmø. Selskabet anvender Arlanda-lufthavnen ved Stockholm, og der bliver tre daglige afgange på hverdage og op til to daglige afgange i weekenden. I foråret øger Norwegiantil seks hverdagsafgange. Dermed bliver der over 30 hverdagsafgange på ruten fordelt på tre selskaber.

”For at være en konkurrencedygtig aktør og et godt alternativ både for forretnings- og fritidsrejsende er det vigtigt, at vi kan tilbyde et omfattende rutenetværk. I den seneste tid har vi udvidet antallet af udenrigsruter fra Stockholm kraftigt, og nu er det vigtigt at slå vores position som central operatør på indenrigsmarkedet fast. Ruten Malmø – Stockholm er en af de største indenrigsruter i Sverige, og vi ser et stort potentiale i at flyve på denne strækning. Vi er sikre på, at den nye direkte rute vil medføre lavere priser og et bedre udbud til de rejsende,” udtaler Daniel Skjeldam, kommerciel direktør hos Norwegian.

Glæden er også stor i Malmø Airport ved Sturup. Med Norwegians entré kan der være mulighed for at markedet udvides yderligere.

”Det er glædeligt, at et flyselskab som Norwegian, der ekspanderer så kraftigt, vælger at flyve fra Malmø Airport . At endnu et selskab vælger at flyve på strækningen Malmø-Stockholm kommer vores passagerer til gode, fordi de får flere indenrigsafgange at vælge imellem,” siger Peter Weinhandl, der erlufthavnschef i Malmø Airport.

Afstemning: Hvem vinder den store nordiske luftfartskrig? Deltag i afstemningen her på siden.

Foto: Norwegian tager endnu et vigtigt strategisk skridt i kampen om det nordiske luftfartsmarked.