Rejsende i Københavns Lufthavn. (Foto: Københavns Lufthavn | PR)

Denne dag bliver årets travleste i CPH

I løbet af de tre sommermåneder forventes 7,5 millioner passagerer at rejse til, fra eller via Københavns Lufthavn, der på årets foreløbigt travleste rejsedag vil betjene 98.000 rejsende.

Fredag i denne uge går landets skolebørn på sommerferie, og det er vanen tro det tidspunkt på året, hvor højsæsonen for ferierejser for alvor går i gang.

I Københavns Lufthavn ser man frem til en travl sommer. De ansatte i lufthavnen har udarbejdet en prognose, der peger på, at den danske hovedstadslufthavn sammenlagt vil betjene op mod 7,5 millioner passagerer i løbet af juni, juli og august.

“Sommeren er allerede godt i gang, og vi er klar til de mange ferierejsende. Der er ansat flere medarbejdere i lufthavnen, så alle passagerer kan få den bedst mulige start på ferien,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Får nok at se til i juli
De travle tider går allerede i gang fredag, da lufthavnen forventer, at flere end 93.000 passagerer vil gå gennem terminalerne, mens passagertallet på visse dage i løbet af juli kan nå op på omkring 95.000 rejsende, oplyses det.

Som led i arbejdet med prognosen over sommertrafikken har man også kigget på, hvilken dag som forventes at blive den allermest travle i løbet af sommeren og årets hidtil mest travle.

Det bliver den 14. juli, hvor personalet ventes at skulle betjene flere end 98.000 passagerer. Indtil nu har den travleste rejsedag i 2023 været søndag den 21. maj, hvor 96.000 rejsende gjorde brug af CPH.

Den kommercielle direktør forklarer, at trods man har søgt at forberede sig, kan det dog ikke afvises, at den store passagertilstrømning vil kunne mærkes på visse tidspunkter.

“Vi glæder os til at tage mod de mange ferieglade passagerer. Der vil dog være travle perioder, hvor der kan opstå ventetid, så det gælder om at pakke lidt ekstra tålmodighed sammen med det gode feriehumør.”

Der kan opstå kø på de europæiske luftveje
Lufthavnen har en klar opfordring til de rejsende, som selv ønsker at imødegå den ventetid, der kan opstå, når mange ferielystne rejsende skal af sted på samme dag.

Man anbefaler, at passagerer møder op i lufthavnen to timer inden afgang til europæiske destinationer samt tre timer før, hvis de har booket billet til et rejsemål, der befinder sig uden for Europa. Det gælder også, selvom der er blevet foretaget check-in hjemmefra.

“Det er vigtigt, at man kommer til lufthavnen til den anbefalede tid, så der er god tid til at aflevere bagage og komme gennem sikkerhedskontrollen og ud i terminalerne,” fortæller Peter Krogsgaard.

Det skyldes blandt andet, at det ikke kun er i Københavns Lufthavn, at man forventer at have nok at se til i løbet af sommeren. Det er en generel tendens, der også gør sig gældende i andre lande.

“Som på de tyske motorveje opstår der i løbet af sommeren også kø på de europæiske luftveje, når Nordeuropa rejser til Sydeuropa. Sådan er det altid om sommeren – og det er vi vant til at håndtere.”


Relaterede artikler:

2,4 millioner passagerer i Københavns Lufthavn

Nye forsinkelser truer i Københavns Lufthavn

2,2 mio. passagerer i CPH trods flyveledermangel