EasyJet-fly ved Go-fingeren i København Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

EasyJet i markant reduktion i Københavns Lufthavn

EasyJet har i sommertrafikprogrammet reduceret kapaciteten i CPH med 26 procent siden sidste år, mens selskabet til gengæld øger kraftigt i Stockholm.

Det britiske lavprisflyselskab easyJet var tidligere det tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn kun overgået af Norwegian og SAS. Men i 2015 meldte Ryanair sin ankomst til den danske hovedstadslufthavn, og det har sidenhen presset easyJet, der har været nødt til at skære i kapaciteten for at sikre rentabilitet i operationerne til Danmark.

I 2016 blev easyJet overhalet af Ryanair og blev henvist til fjerdepladsen med 1.578.943 passagerer. Ryanair havde derimod 1.917.727 rejsende gennem Københavns Lufthavn sidste år.

I det nuværende sommertrafik har easyJet valgt at skære ned. Ruten til London-Luton er lukket efter en langvarig priskrig med Ryanair, mens der også er blevet reduceret på ruterne til Edinburgh og London-Gatwick. Begge ruter flyves også af Norwegian, mens SAS og Ryanair tillige er at finde på Edinburgh-ruten. Samlet er sædekapaciteten i sommertrafikprogrammet reduceret med 26 procent, viser en opgørelse fra anna.aero.

Vokser i Stockholm
Mens easyJet reducerer i København, har selskabet i stedet for valgt at kaste blikket længere nordpå. Her er det nemlig lykkedes Stockholm-Arlanda at tiltrække flere nye ruter fra det britiske lavprisflyselskab, der har øget den udbudte kapacitet med 184 procent i denne sommer. Hertil skal dog siges, at udgangspunktet var meget beskedent. I det kommende vintertrafikprogram vil easyJet operere seks ruter fra Stockholm til Basel, Bristol, Genève, London-Luton, Lyon og Milano-Malpensa med samlet 16 ugentlige afgange i hver retning.

Fra København vil easyJet tilbyde 76 ugentlige afgange til 11 destinationer, henholdsvis Basel, Berlin-Schönefeld, Bristol, Edinburgh, Genève, London-Gatwick, Lyon, Manchester, Milano-Malpensa og Paris-Charles de Gaulle. I sommerhalvåret flyver easyJet desuden tre gange om ugen til Venedig.

Der er således stadig et stykke vej, inden Arlanda for alvor kan true CPH, da Danmark er easyJets 11. største marked i Europa, mens Sverige ligger helt nede på en plads nummer 28.

 

Relaterede artikler:

EasyJet åbner CPH-rute til Sverige

EasyJet fortsætter Arlanda-ekspansion

Ny skandinavisk easyJet-rute

Konkurrenter begræder ikke easyJet-exit

EasyJet flytter CPH-rute til Stockholm