En Boeing 777-300ER fra Emirates. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Emirates genoptager passagerflyvninger til Bangkok

Fra begyndelsen af september vil Emirates genoptage sine passagerflyvninger til Bangkok. Det mellemøstlige flyselskab når dermed op på i alt 78 destinationer.

Emirates tilføjer løbende nye destinationer fra selskabets base i Dubai International Airport. Senest har flyselskabet meddelt, at der tilføjes yderligere en asiatisk destination, så der er ruter til i alt 15 forskellige byer i Sydøst- og Østasien.

Én af de ruter, som genoptages, er den populære forbindelse til den thailandske hovedstad, Bangkok. Ruten er atter tilbage på kortet fra 1. september 2020, og der bliver daglige flyvninger fra Dubai. Bangkok bliver Emirates’ destination nummer 78.

Ruten fra Dubai til Bangkok vil blive betjent med Boeing 777-300ER, og der kan bestilles billetter til både First Class, Business Class og Economy Class. Der er afgang fra Dubai hver dag klokken 01.50 på rute EK384 med ankomst klokken 11.30 i Bangkok. Returflyvningen, EK385, er næste dag klokken 03.25 med ankomst til Dubai klokken 06.35.

Thailand indførte forbud mod flyvninger fra internationale flyselskaber fra 4. april, da coronakrisen for alvor satte ind. Hen over sommeren har de thailandske myndigheder overvejet at lempe restriktionerne for flyselskaberne, og nu er det tilsyneladende igen blevet muligt for Emirates at flyve til landet.

CPH-rute fra Bangkok stadig indstillet
Emirates-ruten til Bangkok åbner således op for, at danskere med et enkelt mellemøstligt stop kan rejse til Thailand. Det nationale flyselskab, Thai Airways, har ikke betjent ruten mellem Bangkok og København med regelmæssige kommercielle passagerflyvninger siden 31. marts, hvor selskabet lukkede midlertidigt ned.

Ruten vil tidligst blive genoptaget 1. oktober, men allerede i indeværende måned tyvstartede det økonomisk trængte thailandske Star Alliance-selskab med at tage passagerer med til København. Det skete 16. august på den ugentlige fragtflyvning, og endnu en fragtflyvning med passagerer fra Bangkok vil blive gennemført 30. august.

Fra slutningen af november vil Thai Airways desuden efter planen påbegynde to direkte månedlige flyvninger fra København til Phuket for at få gang i turismen igen. Hvis efterspørgslen er dertil, vil selskabet øge antallet af frekvenser. Det oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse. Foruden København vil Thai Airways blandt andet også åbne for to månedlige flyvninger fra Phuket til Tyskland og Storbritannien.

Danskere, der ønsker at gøre brug af Emirates-ruten til Bangkok i den kommende tid, skal dog være opmærksomme på myndighedernes anbefalinger. Udenrigsministeriets seneste opdaterede rejsevejledning for Thailand er fra 7. august, og her fraråder myndighederne alle ikke-nødvendige rejser til Thailand. Det asiatiske land har indrejserestriktioner for personer fra udlandet.

Emirates til tre skandinaviske lufthavne
Ruten mellem København og Dubai bliver i øjeblikket betjent fem gange ugentligt med Boeing 777-300ER fra Emirates, mens ruterne til Oslo og Stockholm kun betjenes henholdsvis to og én gange ugentligt.

Som følge af den lavere efterspørgsel under coronapandemien har det mellemøstlige flyselskab valgt at se bort fra Airbus A380 på ruten til København, der genåbnede i midten af juni. Megajumboen med 615 sæder har ellers været en fast bestanddel på ruten fra Dubai til den danske hovedstadslufthavn siden 1. december 2015 og frem til coronaudbruddet – kun afbrudt af en enkelt måned i efteråret 2019.

 

Relaterede artikler:

Emirates’ A380 er i luften igen

Emirates vil afskedige op til 9.000 ansatte

Emirates vender tilbage til København