Emirates kigger på flere A380-fly

Emirates har købt mere end hver tredje af alle Airbus A380-fly. Men nu har selskabet fået appetit på endnu flere.

Luftfartsselskabet Emirates overvejer om ikke selskabet godt kunne bruge nogle flere eksemplarer af verdens største passagerfly, dobbeltdækkeren Airbus A380. Det Dubai-baserede selskab er med 90 bestillinger i forvejen den suverænt største A380-kunde. De 90 fly udgør mere end en tredjedel af alle 257 solgte Airbus A380’ere. Emirates har fået knap 35 af de 90 fly leveret.

Men Emirates har muligvis appetit på yderligere 30 eksemplarer af megaflyet. Det skriver Bloomberg.

Spørgsmål om plads
I sidste uge indviede Emirates en ny terminal med 24 gates i Dubai’s lufthavn bygget særligt til Airbus A380’ere.

”Vi ved hvad vi vil. Vi ved hvor vi kunne bruge mere end 90 A380’ere. Spørgsmålet er om vi ren faktisk kan få plads til dem,” sagde Emirates’ topchef, Tim Clark, til Bloomberg.

For selv om Dubai netop har åbnet den nye terminal, så er der stadig grænser for hvor meget Airbus A380-trafik lufthavnen og luftrummet over ørkenstaten kan håndtere. Også natlukninger i andre lufthavne sætter en grænse for Emirates.

Selskabet har til gengæld ikke problemer med at finde noget at bruge 30 nye fly til. Således har Tim Clark blandt andet kig på at indsætte Airbus A380 fra Dubai til Houston, Los Angeles og San Francisco, som i dag beflyves med andre flytyper. En daglig rute til Houston vil alene kræve 2,5 fly, da udturen tager mere end 16 timer. Samtidig skal der også være til at kunne øge frekvensen på eksisterende Airbus A380-ruter. I dag flyver Emirates fem gange dagligt mellem Dubai og London Heathrow med Airbus A380.

Salget af Airbus A380-flyene er tørret meget ud de senere år, og under 20 luftfartsselskaber har købt megaflyet.