Emirates og Icelandair vil indgå samarbejde om codeshare. I midten ses Helgi Bjorgvinsson, direktør for partnerskaber og virksomhedsanliggender hos Icelandair, og Anand Lakshminarayanan, direktør for indtægtsoptimering hos Emirates. Foto: Emirates/Icelandair

Emirates og Icelandair på vej i codeshare-samarbejde

Emirates og Icelandair har underskrevet en foreløbig aftale, der skal munde ud i et samarbejde om codeshare og dermed flere muligheder for kunderne på tværs af de to flyselskaber.

Kunderne hos Emirates og Icelandair vil i snarlig fremtid få adgang til endnu flere destinationer rundt om i verden.

Således har de to flyselskaber fra hver sit hjørne af Europa underskrevet en slags hensigtserklæring (MoU – Memorandum of Understanding) omkring et strategisk partnerskab. Det skete ved ITB Travel Trade Show i Berlin. Via aftalen vil Emirates og Icelandair indlede et codeshare-samarbejde, der vil give kunderne adgang til rejser på tværs af de to selskabers rutenetværk.

Med et kommende samarbejde om codeshare vil kunderne hos både Emirates og Icelandair blandt andet kunne rejse på én billet, og deres bagage vil blive checket ind helt til den endelige destination.

Syvende codeshare-partner
Bogi Nils Bogason, koncernchef hos Icelandair, er glad for at kunne annoncere det kommende samarbejde med Emirates, der giver nye muligheder for kunderne i Mellemøsten og Asien.

”Emirates vil blive Icelandairs syvende globale flyselskabspartner. Vi har og vil fortsætte med at udvide vores netværk af partnerflyselskaber med fokus på at samarbejde med flyselskaber, der tilbyder god service og forbindelser. Vi byder Emirates velkommen som partner og ser frem til at arbejde sammen med dem for at gøre vores passagerers rejser ukomplicerede og behagelige,” siger han.

Icelandair har i forvejen codeshare-aftaler med Turkish Airlines, Air Baltic, Alaska Airlines, Finnair, JetBlue Airways samt SAS.

’Vil give reelle fordele for kunderne’
Hos Emirates ser man frem til at give kunderne adgang til endnu flere muligheder, nå rejsen ud i den store verden skal planlægges.

”Sammen vil vi åbne op for nye rejsemuligheder og flere valgmuligheder for kunderne. Vi tror på, at dette partnerskab vil give reelle fordele for vores kunder og forretning, og vi tager positive skridt mod at styrke vores forhold yderligere for fremtiden,” siger Adnan Kazim, kommerciel direktør hos Emirates.

Det kommende codeshare-samarbejde betyder, at Emirates får deres EK-kode på udvalgte Icelandair-flyvninger til og fra Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik, ligesom det islandske flyselskab får deres FI-kode på Emirates-flyvninger ind og ud af Dubai.

Samarbejdet om codeshare vil træde i kraft, når de nødvendige godkendelser fra regeringer og myndigheder er løbet ind hos de to flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

Icelandair i nyt samarbejde med Turkish Airlines

Amerikansk lavprisflyselskab i codeshare til Skandinavien

Emirates og airBaltic i samarbejde