Emirates og airBaltic har indgået codeshare-samarbejde. I midten ses kommerciel direktør i Emirates, Adnan Kazim, og airBaltic-koncernchef Martin Gauss. Foto: Emirates

Emirates og airBaltic i samarbejde

Et nyt codeshare-partnerskab er indledt mellem Emirates og airBaltic. Det lettiske flyselskab har fire ugentlige afgange til Dubai med deres moderne Airbus A220.

AirBaltic har fået et spændende samarbejde på plads med et af Mellemøstens største flyselskaber.

Det lettiske flyselskab har således indgået partnerskab omkring codeshare med Emirates, og de to flyselskabers kunder får dermed endnu flere rejsemuligheder.

Kunderne hos airBaltic vil via samarbejdet kunne gøre brug af Emirates’ globale netværk fra basen i Dubai International Airport i De Forenede Arabiske Emirater, mens Emirates-kunder vil kunne flyve videre på nogle af airBaltics ruter fra Riga.

Emirates får sin EK-kode vist på airBaltic-afgange fra Riga til Dubai, Tallinn, Vilnius og Helsinki, mens airBaltic får sin BT-kode på Emirates-flyvninger fra Dubai til henholdsvis Bangkok og Jakarta.

I øjeblikket har airBaltic fire ugentlige rotationer mellem Riga og Dubai, og på den cirka fem timer og 30 minutter lange rute flyves der med selskabets moderne Airbus A220-300. Flytypen har plads til 145 passagerer fordelt på to kabineklasser: Economy Class og Business Class.

En vigtig samarbejdspartner for airBaltic
AirBaltic er glade for at have indgået et samarbejde med Emirates, der i øjeblikket flyver til over 120 destinationer i hele verden fra Dubai.

”Emirates er en stor global forbindelsesudbyder, og vi er glade for at starte et nyt partnerskab kombineret med direkte flyvninger mellem Riga og Dubai, som vi startede i september. Det nye partnerskab vil gøre det muligt for vores passagerer at nå nye spændende destinationer i Asien, Australien og andre steder,” siger Martin Gauss, koncernchef i airBaltic.

Også hos Emirates ser man frem til det nye samarbejde med det lettiske flyselskab, der således har fløjet til Dubai i de sidste tre måneder.

”Vi er meget glade for at kunne annoncere et nyt partnerskab med airBaltic, det førende flyselskab i Baltikum, som gør os i stand til at tilbyde Emirates’ kunder endnu flere rejsemuligheder og forbindelsesmuligheder i den baltiske region. Det vil også åbne op for Emirates’ spændende netværk af globale destinationer for flere rejsende fra Baltikum,” fortæller Adnan Kazim, kommerciel direktør i Emirates.

AirBaltic har 70 ruter, hvoraf hovedparten udgår fra Riga. Det lettiske flyselskab råder indtil videre over 32 Airbus A220-300 ud af en ordre på 50 fly. Herudover er der en option på yderligere 30 styk.

 

Relaterede artikler:

Flere passagerer og flere fly til airBaltic

Lufthansa og airBaltic i codeshare-samarbejde

Amerikansk flyselskab vil samarbejde med airBaltic