Boeing 787-9 Dreamliner. (Foto: Boeing)

Emirates overvejer USA-ruter med B787-9

Emirates ser grundlag for nye ruter til sekundære amerikanske destinationer ved hjælp af mindre og mere effektive flytyper.

Flyselskabet Emirates overvejer at etablere nye ruter til USA og flyve til sekundære amerikanske destinationer med Boeing 787-9 fly. Det siger selskabets koncernchef Tim Clark i et interview med det amerikanske medie Skift.

Ifølge Tim Clark vokser efterspørgslen efter rejser til USA i øjeblikket efter tilbagegang de seneste par år, blandt andet som følge af det amerikanske indrejsebud for borgere fra en række muslimske lande.

Derfor ser Emirates nu muligheder for igen at skrue op for antallet af afgange på selskabets eksisterende amerikanske ruter, heriblandt Los Angeles og Boston, hvor man har reduceret fra to til én daglig forbindelse.

Nye flytyper matcher efterspørgslen
Samtidig overvejer selskabet at etablere nye ruter til ”mindre” destinationer i USA ved at bruge nye fly, som passer bedre til efterspørgslen og har en bedre brændstoføkonomi end de store Boeing 777 og Airbus A380, som Emirates i øjeblikket flyver med på ruterne til USA.

“Forestil dig at gå ind med B787-9 til nogle af disse byer eller endda B777-8X (de nye versioner af B777, red.). Det er stadigt store fly, men det er ikke en A380-800. Det giver en meget mere passende kapacitet i forhold til efterspørgslen på disse sekundære byer, end man har med en A380,” siger Tim Clark.

Emirates har i øjeblikket ordrer hos de amerikanske Boeing-fabrikker på 35 B777-8 og 115 B777-9 ligesom selskabet har annonceret, at man vil købe 40 B787-10. De vil dog muligvis blive konverteret til B787-9, som har en længere rækkevidde.

12 destinationer i USA
I dag flyver Emirates ifølge ch-aviation fra Dubai til Boston, Chicago, Dallas/Fort Worth, Fort Lauderdale, Houston, Los Angeles, New York JFK, Newark, Orlando, San Francisco, Seattle og Washington.

Herudover har selskabet daglige flyvninger fra Dubai til Milano og videre til New York JFK samt fra Dubai til Athen og videre til Newark. Disse ruter drives efter den såkaldte Fifth Freedom Right, der giver ret til at flyve mellem to fremmede lande med et fly, der udgår fra eller slutter i flyselskabets eget hjemland.

Relaterede artikler:

Emirates advarer mod nyforhandling af Open Skies

Emirates-ordre holder A380 i live

Emirates-ordre holder A380 i live