Turbulence Aware benyttes af Emirates-piloter. (Foto: Emirates | PR)

Emirates tilslutter sig turbulens-platform

Turbulens er den primære årsag til skader på passagerer og besætning, og derfor tilslutter Emirates sig IATAs Turbulence Aware, der integreres med løsning fra Lufthansa Systems.

Den nylige hændelse, hvor en person mistede livet og mange blev kvæstet efter kraftig turbulens på en Singapore Airlines-flyvning fra London til Singapore, har øget fokus på turbulens.

Det særlige fænomen udgør i stigende grad en udfordring for flyselskaberne, da klimaforandringerne bidrager til at skabe mere ekstreme vejrsituationer, der kan påføre skader på passagerer og besætning og derudover fører til højere brændstofforbrug.

Nu har Emirates valgt at tilslutte sig den såkaldte varslingsplatform kaldet Turbulence Aware, der styres af IATA, der er brancheorganisation for omkring 320 flyselskaber over hele verden. Samtidig bliver Emirates det første flyselskab til at integrere platformen i Lido mPilot, der er en navigationsløsning fra Lufthansa Systems.

Installeres på alle nye fly
Nogle former af turbulens kan ikke opfanges på vejrradarer, og derfor rapporterer piloterne på flyene ofte over radioen, når de oplever turbulens, som andre fly i nærheden bør undgå.

Turbulence Aware er en mere systematisk indsamling af realtids-data, og med Emirates som en del af varslingsplatformen, vil der blive indsamlet væsentligt flere data, der vil give mere nøjagtige oplysninger om turbulensudfordringer samt gøre prognoser tilgængelige for piloter fra andre flyselskaber, der også benytter Turbulence Aware.

I første omgang har Emirates udstyret 140 fly med den nødvendige software, der skal kunne rapportere om turbulens, 0g fremover vil samtlige nye fly, henholdsvis Airbus A350, Boeing 777-9, 777-8 og 787 blive en del af programmet.

Flere og mere præcise data
Hos Emirates glæder flyvechef, Hassan Alhammadi, sig over at kunne bidrage med informationer, der kan være med til at højne den operationelle sikkerhed og effektivitet.

“Vi er stolte af at bidrage med data om turbulens gennem vores Mellemøsten-netværk samt omfattende netværk på tværs af Afrika, Asien, Australien og andre regioner. De data vil hjælpe med at opbygge detaljeret viden i forhold til at håndtere turbulens og ekstreme vejrforhold med endnu større præcision.”

Hos IATA betragter man det som en brancheudfordring, hvor det er afgørende, at de store internationale flyselskaber bidrager med at indsamle så nøjagtige og aktuelle data som muligt.

Ifølge IATA har Turbulence Aware indtil videre bidraget til, at flyvninger med over 700 millioner passagerer er blevet mere komfortable.

 

Relaterede artikler:

Rapport: Ulykkesflyet faldt 55 meter på 4,6 sekunder

Fokus på Qatar Airways efter turbulens-hændelse

Turbulens: Ekstremt sjældent med dødsfald