Emirates Airbus A380 lander i København. (Foto: Morten Lund Tiirikainen).

Emirates: Ublu pris forhindrer lounge i CPH

Emirates kan i dag fejre et år med A380´eren i Københavns Lufthavn. Passagervæksten er god, men selskabet er ikke tilfreds med produktet til de højest betalende passagerer.

I dag er det præcis et år siden, at Emirates indsatte Airbus A380´eren på ruten mellem Dubai og København. Med 615 sæder flyves der dagligt året rundt på Skandinaviens indtil videre eneste A380-rute.

Siden 2011 har flere end 1,2 mio. passagerer benyttet Emirates-ruten til Dubai, hvor gennemsnitligt 40 procent er lokale rejsende, mens hovedparten er passagerer, der fortsætter videre fra Dubai til andre destinationer i eksempelvis Afrika eller Asien. Dog med den tilføjelse, at i højsæsonen fra december frem til påske er flest rejsende til Dubai, mens der i den øvrige del af året er flere der benytter Dubai International Airport som transferlufthavn.

Morten Balk er landechef for Emirates i Danmark. (Foto: Emirates)

Morten Balk er landechef for Emirates i Danmark. (Foto: Emirates)

Med 557 sæder på Economy Class er der nok at sælge af for Emirates – især i lavsæsonen. Derfor satser Emirates på at indgå stærke samarbejder med danske rejsearrangører, der kan lægge en bund i ruten, således at rentabiliteten sikres.

“Ruten er rentabel over en 12 måneders periode, blandt andet fordi vi i lavsæsonen har et godt samarbejde med ferieoperatører. Vi får i øjeblikket noget foræret på grund af faldet i antallet af rejsende til Tyrkiet og Egypten, men generelt er der en meget stærk vækst i fritidsmarkedet,” siger Morten Balk, der er landechef for Emirates i Danmark.

Han glæder sig samtidig over, at passagertallet er vokset med omkring 25 procent i løbet af det første år med A380´eren i Københavns Lufthavn, selvom sædekapaciteten er øget med 44 procent fra 428 i Boeing 777-300ER til 615 i A380-800.

Lounge-faciliteter er ikke optimale
Udviklingen er særlig god på Business Class, hvor der udbydes dagligt 58 sæder i hver retning på ruten til København. Det hænger blandt andet sammen med, at der er mange fritidsrejsende, der vælger at købe op til Business Class for at prøve den firestjernede oplevelse, som Emirates byder på.

Produktet om bord fejler ikke noget, men den danske Emirates-chef er ikke helt tilfreds med produktet i Københavns Lufthavn for de passagerer, der rejser på de dyreste billetter. Lounge-faciliterne lader nemlig meget tilbage at ønske, da Emirates må benytte Copenhagen Apartment-loungen (den tidligere Novia-lounge, red.) i Terminal 2.

“Det vi har i dag i Københavns Lufthavn er ikke helt optimalt,” erkender Morten Balk.

Emirates har dog forhørt sig hos Københavns Lufthavn om mulighederne for at etablere sin egen lounge i lufthavnen, men selvom pengekassen er dyb i det Dubai-baserede selskab, kan prisen også være for høj.

“Det er simpelthen en ublu pris, som vi skal betale,” lyder det fra landechefen.

Emirates har egne lounges i 34 lufthavne over hele verden og dermed også på hovedparten af de destinationer, hvor A380´eren kommer. Det gælder således de større lufthavne samt mellemstore lufthavne i Hamborg, Düsseldorf og Birmingham.

“Der er ingen tvivl om, at den lounge Emirates har adgang til i lufthavnen ikke ligger optimalt for Emirates´ rejsende. Den ligger i den anden ende af lufthavnen i forhold til deres gate. Vi er i gang med at bygge en helt ny lounge i finger C i non-Schengen området, som vil åbne næste år, og det håber vi er en mulighed som Emirates vil overveje,” forklarer pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Udover utilfredsheden med lounge-faciliteterne er Emirates glade for samarbejdet og dialogen med Københavns Lufthavn, og Morten Balk understreger i øvrigt, at Københavns Lufthavn har en stor del af æren for, at der i dag er en A380-rute til Dubai.

 

Relaterede artikler:

Spies-gæster skal hjælpe med at fylde Emirates-fly

Emirates udfaser langdistancefly

Op imod 200 ledige sæder på A380-afgange til og fra CPH

Emirates lancerer Airbus A380 til CPH

Emirates vil flyve fra København til Seattle