Airbus A380-800 fra Emirates i Hamborg Lufthavn. (Foto: Emirates)

Emirates vil skære 30.000 stillinger

Op imod 30.000 medarbejdere hos Emirates risikerer at miste jobbet som følge af coronakrisen. Det mellemøstlige selskab overvejer desuden hurtigere pension af Airbus A380.

Flere flyselskaber har efterhånden annonceret afskedigelser af flere tusinde medarbejdere for at komme gennem coronakrisen. Og nu er turen kommet til endnu et stort flyselskab.

Emirates er således i overvejelser om at afskedige op mod 30 procent af en samlet arbejdsstyrke på cirka 105.000 medarbejdere. Med andre ord risikerer 30.000 ansatte at måtte forlade selskabet som en konksevens af COVID-19-pandemien.

Det fortæller kilder med indsigt i sagen til nyhedsbureauet Bloomberg. Emirates ønsker at tilpasse driften til den nuværende situation, og forventningen er, at det kan tage flere år, før selskabet er tilbage på niveauet før coronakrisen.

Dubai-baserede Emirates har ifølge Bloomberg modtaget 1,2 milliarder dollar (8,3 milliarder kroner, red.) i ny finansiering i første kvartal, og flyselskabet forsøger at skaffe yderligere finansiel støtte fra Dubai.

Vil fremskynde A380-pension
Emirates har endnu ikke truffet en beslutning om at afskedige det store antal medarbejdere. Selskabet er i gang med at gennemgå niveauet af omkostninger og ressourcer som en forberedelse på at genoptage driften efter næsten to måneders grounding.

“Der er ikke offentliggjort nogen meddelelse om masseafskedigelser i flyselskabet. En sådan beslutning vil blive kommunikeret på en passende måde. Som enhver ansvarlig virksomhed ville gøre, har vores ledelsesteam instrueret alle afdelinger til at foretage en grundig gennemgang af omkostninger og ressourcer mod forretningsfremskrivninger, mens vi forbereder os på gradvis genoptagelse af driften,”  lyder det i en udtalelse fra Emirates.

”At have kontanter, beskyttelse af vores forretning og bevarelse af så meget af vores dygtige arbejdsstyrke som muligt forbliver vores højeste prioriteter.”

Som led i at tilpasse forretningen i forbindelse med coronakrisen overvejer Emirates angiveligt også at fremskynde pensionen af en del af selskabets flåde af Airbus A380. Emirates har dog ikke officielt meldt ud om disse planer.

Genoptager snart driften
Emirates har også oplevet positive ting under coronakrisen. Det mellemøstlige flyselskab formåede at levere et solidt overskud i regnskabsåret 2019/20, som sluttede den 31. marts. Overskuddet blev øget med 21 procent til cirka to milliarder kroner sammenlignet med året før.

Udsigterne for 2020/21 ser dog noget anderledes ud, og meget afhænger af, hvornår selskabet kan komme tilbage til nogenlunde normal drift. Tidligere har Emirates estimeret, at det kan tage mindst 18 måneder, inden rejseefterspørgslen er tilbage på det niveau, der var før virusudbruddet.

Den 21. maj genoptager Emirates flyvninger til ni destinationer fra Dubai International Airport. Der er tale om ruterne til London Heathrow, Frankfurt, Paris Charles de Gaulle, Milano, Madrid, Chicago, Toronto, Sydney og Melbourne.

Emirates har fortsat suspenderet alle ruter til Skandinavien. Selskabet genoptager ruten med Airbus A380 til København fra den 1. juli, og der forventes i første omgang fire ugentlige afgange fra CPH. Fra den 15. juli skrues efter planen op til én daglig afgang. Ruterne fra Stockholm og Oslo genoptages også den 1. juli.

 

Relaterede artikler:

Emirates lander overskud under coronakrisen

Emirates introducerer lyntest for COVID-19

Forvirring omkring Emirates-aflysninger