Illustration af Really Cool Airlines-bemaling. (Grafik: Really Cool Airlines | Facebook.com | PR)

Et virkelig cool flyselskab er på vej i Thailand

Et navn som de fleste nok vil huske og en koncernchef med erfaring fra luftfartsbranchen. Det er nogle af de detaljer, der indtil videre er kommet frem om et helt nyt thailandsk flyselskab.

Endnu et flyselskab har netop set dagens lys i Thailand, og det har fået et iøjnefaldende navn, der klart kommunikerer hvad i hvert fald stifterne af selskabet mener om det produkt, som kunderne kan se frem til, når der kommer gang i driften.

Selskabet hedder Really Cool Airlines, og i tillæg til navnet skal varemærket defineres ud fra dets slogan, der lyder ”we fly the future”. Under præsentationen af flyselskabet lød det, at man i særdeleshed vil fokusere på udenrigsflyvninger.

Really Cool Airlines har en erfaren koncernchef i spidsen. Det drejer sig om Patee Sarasin, der fra 2004 og frem til 2017 var topchef for det thailandske lavprisflyselskab Nok Air, som i dag råder over en flåde bestående af 17 fly med en gennemsnitsalder på 8,8 år.

Offentliggør billeder af både Boeing- og Airbus-fly
Det er endnu sparsomt med detaljer, men på præsentationen af flyselskabet kom det frem, at Really Cool Airlines vil løfte sløret for de første ruter i slutningen af juni, mens de første flyvninger forventes at blive sat i gang i slutningen af 2023. Det skriver TTG Asia.

Det forlyder dog i luftfartskredse, at det kommende selskab kan have kig på London og Paris i Europa, Kina, Japan og Sydkorea i Asien samt Australien, som nogle af de destinationer, der skal beflyves af selskabet.

Hvordan flådesammensætningen vil se ud, er endnu også et ubesvaret spørgsmål, men baseret på flere offentliggjorte illustrationer af selskabets livery kunne det tyde på, at både Boeing 787 samt Airbus A350 er en del af overvejelserne.

Flere nye flyselskaber på vej
Nyheden er vand på de thailandske turismemyndighederes mølle, da man herfra tidligere har udtalt, at der er behov for flere thailandske flyselskaber samt flyvninger til landets turistdestinationer, såfremt man skal indfri målet om 30 millioner ankomster til landet i år.

Det tal vil svare til omkring 77 procent af de 39 millioner turister, som rejste til landet i 2019, og ifølge Patee Sarasin sigter Really Cool Airlines både efter at hjælpe genopretningen på vej, men samtidig ønsker man også at gøre flyvninger mere sikre.

”Vi er begejstrede over, at vi kan løfte sløret for Really Cool Airlines og ser frem til, at vi kan tilbyde rejsende en enestående flyveoplevelse. Vores team af eksperter har arbejdet hårdt på at sætte en ny standard for luftfartsbranchen, som vi glæder os til at præsentere i de kommende måneder,” lyder det fra koncernchefen.

The Straits Times kan derudover fortælle, at Really Cool Airlines er ét af fire selskaber, der har ansøgt om en såkaldt air operating licence, hvilket er påkrævet, inden et selskab kan komme i betragtning til af få en kommerciel driftstilladelse (AOC) i Thailand. Avisens kilde i transportministeriet bekræftet, at alle fire ventes at få godkendt deres ansøgning.


Relaterede artikler:

Nyt flyselskab skaber 200.000 jobs

Ejendomskoncern starter nyt flyselskab

Skal udvikle nyt flyselskab for 225 milliarder kroner