Air France-KLM og Etihad Airways har styrket samarbejdet. Foto: Air France-KLM/Etihad Airways

Etihad Airways styrker samarbejdet med Air France-KLM

Etihad Airways og Air France-KLM udvider partnerskabet inden for både det kommercielle og operationelle. En codeshare-aftale fra 2012 vil blandt andet blive udvidet med i første omgang 40 ruter.

Fremover vil der være et styrket samarbejde mellem Etihad Airways fra De Forenede Arabiske Emirater og Air France-KLM.

De to parter har således underskrevet en hensigtserklæring (MoU, red.), der sigter mod at styrke både det kommercielle og operationelle hos de to flyselskaber. Mulighederne for samarbejde vil blive forbedret på tværs af ’passagerdrift, loyalitetsprogrammer, talentudvikling og vedligeholdelse’, lyder det i en pressemeddelelse.

Som en del af det styrkede samarbejde vil Etihad Airways og Air France-KLM også udvide deres codeshare-aftale, der blev igangsat i 2012. Dette er dog betinget af de nødvendige godkendelser fra myndighederne.

Som det første skridt er over 40 nye ruter blevet gjort tilgængelige for reservation, og det drejer sig om ruter i det kommende vintertrafikprogram og på tværs af Europa, Mellemøsten, Asien og Australien.

Air France på vej med Abu Dhabi-rute
I hensigtserklæringen indgår også muligheden for, at medlemmer af bonusprogrammerne Flying Blue og Etihad Guest kan optjene og indløse miles med Air France, KLM og Etihad Airways. Herudover vil flyselskaberne også vurdere muligheden for blandt andet gensidig loungeadgang og grund handling.

I øjeblikket har Etihad Airways daglige flyvninger til både Paris Charles de Gaulle og Amsterdam Schiphol fra Abu Dhabi International Airport. Fra 29. oktober 2023 begynder Air France at have daglige afgange mellem Paris-CDG og Abu Dhabi.

”Jeg er glad for at videreudvikle vores partnerskab med Etihad Airways. Dette 11-årige samarbejde udvides nu yderligere, da vi sigter efter at udforske muligheder inden for vedligeholdelse og loyalitetsprogrammer, udover at forbedre vores rutenetværk til gavn for vores kunder fra hele verden,” siger Angus Clarke, kommerciel direktør hos Air France-KLM.

Vil skabe premium-rejser for kunderne
Arik De, direktør for omsætning hos Etihad Airways, fortæller, at det styrkede samarbejde med Air France-KLM er et vidnesbyrd om selskabernes fælles vision om at skabe premium-rejser for kunderne.

”Denne hensigtserklæring bygger på vores eksisterende partnerskab ved at udforske dybere netværksforbedringer, da vi tilbyder forbedret forbindelse mellem Abu Dhabi og Paris og udnytter det omfattende AF-KL-netværk til Europa og videre ud,” lyder det.

”Det bekræfter Etihads hensigt om at styrke Abu Dhabis kulturelle og økonomiske vækst, og vi ser frem til at byde flere gæster velkommen til vores hjem med bedre rejsefordele og forbedrede kundeoplevelser undervejs.”

Air France-KLM oplyste tidligere på året, at der var underskrevet en hensigtserklæring med Abu Dhabis ministerium for kultur og turisme med det formål at styrke forbindelsen mellem Europa og Abu Dhabi.

 

Relaterede artikler:

Air France genåbner rute efter 11 år

Etihad og airberlin knytter bånd til Air France-KLM

Lufthansa kritiserer Air France for Etihad-samarbejde