Færre chartergæster i Aarhus Lufthavn

Hver tredje chartergæst er i 2015 forsvundet fra Aarhus Lufthavn. Det skyldes primært, at Århus Charter har reduceret produktionen fra den østjyske lufthavn.

Det er ikke en let opgave at være administrerende direktør i Aarhus Lufthavn i disse år. Passagerflugten er taget til i styrke, og usikkerheden om en eventuel ny placering af lufthavnen, gør flyselskaber og charterarrangører usikre og tilbageholdende.

Det har Aarhus Luthavn nu oplevet i de første otte måneder af 2015 Samlet er der rejst 237.234 passagerer gennem lufthavnen, hvilket er 16 procent færre end på samme tidspunkt sidste år.

Helt galt er det gået med chartertrafikken, hvor hver tredje passager er faldet fra. I 2014 var der blot 48.594 charterpassagerer, og tallet bliver væsentligt mindre, når den sidste optælling finder sted den 31. december i år.

I årets første otte måneder har der været 27.127 charterpassagerer mod 38.829 i samme periode sidste år, hvilket svarer til en tilbagegang på 30 procent.

Samlet forventes lufthavnen at lande på under 40.000 charterpassagerer i 2015, hvilket i givet fald vil være det svageste charterår siden 2011, hvor der var blot 31.209 charterrejsende som følge af Cimber Sterling-konkursen. Året før havde Aarhus Lufthavn sat rekord med næsten 71.000 charterpassagerer.

Afgange er blevet fjernet
Hos Aarhus Lufthavn peger man i retning af Århus Charter som årsagen til tilbagegangen. Charterarrangøren har fjernet flere afgange, der ikke var salgbare, angiveligt fordi ud- og hjemrejsetidspunktet ikke var attraktivt for de rejsende. I august blev antallet af charterrejsende halveret fra 7.008 til 3.558.

“Det rammer hårdt, at charterarrangørerne lukkede ned i en periode. Hvis flyene mangler, så mangler passagererne også,“ konstaterer administrerende direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn.

Heller ikke lokkemidlet om gratis parkering for Århus Charters gæster har været i stand til at fylde flyene.

“Det er korrekt, at der har været en planlagt reduktion i august måned, ligesom blandt andet sidste år, hvor man heller ikke fløj til Cypern i august måned (fire afgange, red.) på grund af varmen og overfyldte hoteller. Vi er dog startet op igen i lørdags den 29. august,“ siger bureauchef Henrik G. Jensen fra Århus Charter til CHECK-IN.dk.