Favoritterne til Emirates-chefstillingen i Danmark

Inden udgangen af april måned skal Emirates tilbyde en ansættelseskontrakt til en ny landechef i Danmark, der sammen med 13 kolleger skal forberede selskabets ruteåbning til Københavns Lufthavn den 1. august. CHECK-IN har på baggrund af samtaler med en række branchekilder udarbejdet en bruttoliste over favoritterne til den prestigefyldte chef-stilling.

Indenfor de næste par uger vil Emirates formentlig tage stilling til, hvem der skal tilbydes stillingen som Country Manager i Danmark, når det Dubai-baserede luftfartsselskab skal opbyggen en organisation i Danmark.

Hidtil har det arabiske luftfartsselskab kun været repræsenteret med en GSA i Malmø, men det ændres der på, når selskabet den 1. august starter op på ruten mellem Dubai og København. Her ønsker Emirates i første omgang at ansætte 14 medarbejdere i København med en Country Manager i spidsen.

I rejse- og luftfartsbranchen er der mange spekulationer omkring navnet på den kommende Emirates-landechef. CHECK-IN.dk har talt med en række kilder i branchen, bl.a. hos konkurrerende luftfartsselskaber, og har på den baggrund været i stand til at udarbejde en bruttoliste over favoritterne til chefjobbet hos Emirates. Men det skal naturligvis understreges, at der ikke vides, hvorvidt de pågældende personer reelt har ansøgt om den ledige stilling.

Det navn der nævnes oftest er Morten Balk. der i dager Regional Manager Scandinavia, Finland & Baltic States hos Austrian Airlines. Denne titel har Morten haft siden 1. januar 2010 og harde foregåendefemår fra 2005 – 2010været beskæftiget som landechef for Austrian i Danmark.

Før denne periode har han været fem år som salgschef hos Finnair, fire år som Senior Sales Representative hos Thai Airways og før den tid atter fire år som Sales Representative hos Lufthansa. Morten var oprindeligt Sales Trainee hos SAS og blev senere Travel Consultant hos SAS Business Travel.

Således har Morten Balk et karriereforløb med maksimalt fem år hos hvert selskab. Så tiden kunne være inde til et jobskifte. Herudover er organisationsstrukturen også ændret i den nuværende position hos Austrian Airlines siden selskabet blev overtaget af Lufthansa. Morten Balk har netop rundet 42 år, hvorfor alderen samtidig er perfekt til et nyt karrierespring.

En andet af de navne, der optræder hyppigst er Søren Olsen. Pudsigt nok har Søren også erfaring fra SAS, Austrian og Thai Airways, som det også er tilfældet med Morten Balk. Søren Olsen var i næsten 20 år ansat i Austrian Airlines, først som salgschef fra 1991, og i en lang årrække fra 1992 til 2005 som landechef, inden han i 2005 blev landechef i Polen og siden Baltikum,hvorfra han forlod Austrian i marts måned sidste år.

Siden maj måned 2010 har Søren Olsen været beskæftiget med salg- og marketingopgaver hos Thai Airways i København. Før Austrian-tiden var Søren Olsen ansat 13 år i SAS (1978-91), bl.a. i telefonsupport og siden som Key Account Manager. Alderen tynger måske en smule i Søren Olsen´s CV, idet han snart fylder 54 år,men til positivsiden hører et absolut indgående kendskab til luftfart og erfaring med rollen som landechef.

Mical Ambæk er et tredje navn, der også nævnes i forbindelse med Emirates. Siden 1. april har Mical dog været beskæftiget hos GSA-virksomheden Airline & Travel Marketing som Business Development Manager, hvorfor det kan være tvivlsomt om et nyt jobskifte kan være forestående.

Mical har tidligereværet ansat i seks år som nordisk salgschef hos Virgin Atlantic Airways.I CV`er også en fem-årig periode som salgschef for Air Canada i Norden, Finland og Baltikum.

Herudover er der også et par års efaring som Key Account Manager hos South African Airways samt Sales Representative hos Kuwait Airways. Karrieren i rejsebranchen startede med 7 år som salgskonsulent hos Larsen Rejser.

Outsiderne

Dernævnes også en del outsidere til stillingen som Country Manager hos Emirates. Fra mange sider peges der på, at flere SAS-medarbejdere forventes at være en del af ansøgerpuljen.

Senior International Sales Manager Henrik Lund er en af de nuværende SAS-medarbejdere der nævnes. Men også tidligere SAS-medarbejdere, der har haft en kort mellemstation i karrieren kan være på spil. Således dukker navnet Thomas Elsgaard (nuværende produkt- og marketingdirektør hos Marco Polo & MyPlanet)op flere gange, mens Marc Sam, den nuværende landechef hos Air Canada også kunne være en kandidat til Emirates-stillingen.

I ligestillingens navn kander også være en kvinde blandt kandidaterne, selvom den arabiske verden traditionelt er mandsdomineret. Men eksemplet med ansættelsen af Pia Lind som salgschef hos Qatar Airways i Danmark viser, at kvinder også kan være i spil til chefstillinger hos arabiske luftfartsselskaber. Et af de navne der gættes på er Helle Fuhrmann, der forlod SAS i juni måned sidste år fra en stilling som Director Corporate Sales.

Afslutningsvis peger flere branchekilder på , at Emirates nødvendigvis ikke er et lønførende selskab, selvom selskabet imagemæssigt fremstår som værende stenrigt. Derfor kan det være vanskeligt at møde lønkravene fra tidligere SAS-medarbejdere, der har tradition for at være godt lønnede.

CHECK-IN.dk har undtagelsesvist valgt ikke at kontakte “kandidaterne“ for en kommentar.