Boeing 787-8 Dreamliner fra Air India.

Op imod 17 indiske piloter dør af corona i maj

Air India-piloterne har tidligere krævet, at de blev vaccineret, ellers ville de ikke flyve mere. Mangel på vaccine har forsinket planerne, og i maj er fem af selskabets piloter døde. Samlet er 17 indiske piloter døde i sidste måned.

På et tidspunkt, hvor Air Indias piloter adskillige gange har krævet, at besætninger og deres familier skulle vaccineres mod corona, er mindst fem piloter hos luftfartsselskabet i løbet af maj døde af sygdommen. Det skriver The Indian Express.

Fælles for de fem piloter var, at de fløj internationale ruter med langdistancefly, og at de deltog i den såkaldte Vande Bharat-mission, som den indiske regering har igangsat for at hente indiske statsborgere hjem fra hele verden som følge af corona-pandemien.

Mangel på vaccine
I begyndelsen af maj lovede Air India, at vaccinere alle ansatte i løbet af måneden. Løftet om vacciner kom i kølvandet på trusler fra piloterne om, at de ville stoppe med at flyve, medmindre de blev vaccineret.

Air India oprettede i begyndelsen af maj særlige vaccinationscentre, men måtte hurtigt lukke flere af dem, da det ikke var muligt at skaffe vacciner nok. Air India har tidligere tilbudt vacciner til alle ansatte over 45 år.

I et brev fra piloternes forening ICPA til Air India hedder det: ”Piloter er i karantæne, bliver testet positive og bukker under for COVID-19 med en alarmerende frekvens. Vi frygter at inficere vores familiemedlemmer, når vi vender hjem efter at have udført VBM-flyvninger (Vande Bharat Mission). Vi har brug for støtte fra virksomheden til at fortsætte med at udføre vores opgaver og holde vores familier sikre.”

Blev 37 år
Ifølge Air India og pilotforeningen er de døde piloter: Kaptajn Prasad Karmakar, kaptajn Sandeep Rana, kaptajn Amitesh Prasad, kaptajn G. P. S. Gill og kaptajn Harsh Tiwary. Sidstnævnte døde som den femte i søndags. Han blev 37 år og var kaptajn på et Boeing 777-fly.

”Han fløj sidst den 21. april, og blev testet positiv den 9. maj. 12 maj blev han indlagt,” fortæller en unavngiven kollega til Hindustan Times.

Efter at historien kom frem, viser det sig, at samlet 17 indiske piloter angiveligt kan være døde i løbet af maj. Det drejer sig også om piloter fra selskaberne IndiGo og Vistara, skriver Outlookindia.com.

Med i Star Alliance
Air India, som blev grundlagt i 1932 (som Tata Airlines), er et internationalt flyselskab, der er ejet af den indiske stat. Selskabet har omkring 10.000 ansatte. Udover indenrigsflyvninger har selskabet ruter til det sydlige og østlige Asien, Mellemøsten, Europa, Afrika, USA og Canada. Air India er ligesom SAS medlem af Star Alliance.

Der har tidligere været tre direkte forbindelse med selskabet mellem Dehli og København om ugen. I august sidste år meddelte selskabet, at det lukkede fem ruter til Europa. Udover København var det Stockholm, Milano, Madrid og Wien. Disse ruter blev betjent med 256 sæders Boeing 787-8 Dreamlinere.

 

Relaterede artikler:

Flyselskab har færdigvaccineret flyvende personale

Flyselskab vil kun ansætte vaccinerede

Air India opgiver skandinaviske ruter