Helsinki Airport (Foto: Finavia | PR)

Finnair advarer mod skrappe karantæneregler

Kravet om karantæne til alle indrejsende i Finland bør afskaffes. Ellers tager turismeerhvervet skade og genopretningen tager længere tid, lyder det fra blandt andet Finnair.

Finland bør fjerne kravet om karantæne til turister, der kan fremvise et coronapas, som dokumenterer, at de er vaccineret, er testet negativ eller har haft sygdommen. Det kræver en gruppe virksomheder, byer, samt arbejdsgiver- og fagforeninger, der er afhængige af turismen, og dermed er det ikke kun i Danmark, at rejse- og luftfartsbranchen er utålmodige.

Hvis Finland fortsat insisterer på strengere indrejseregler end resten af ​​EU, advarer gruppen om, at det kan bremse turiststrømmen og forsinke genopretningen efter den krise, der er opstået i kølvandet på pandemien.

En hindring for genopretning
”Karantænekravet er en stor hindring for genopretningen af ​​turismen,” siger Topi Manner, koncernchef for Finnair, til Helsingin Sanomat.

Ud over Finnair, der har staten som hovedaktionær, står blandt andet Finavia, der er statslige lufthavnsoperatør, finske arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer, samt byerne Espoo, Vantaa og Helsinki bag kravet.

Folk, der ankommer til Finland, er i øjeblikket næsten uden undtagelse forpligtet til at overholde tre til fire dages selvkarantæne. Landet anbefaler, at de går i karantæne i to uger, der dog kan afkortes, hvis man testes negativ 72 timer efter ankomst.

Kravet gælder gæster fra alle lande, der inden for de seneste 14dage har haft mindst 25 coronatilfælde per 100.000 indbyggere. I Europa er Island i øjeblikket det eneste land, der ligger under det.

Finland går mod strømmen
Kimmo Mäki, administrerende direktør for Finavia, siger, at hvis Finland fortsat “går imod strømmen” med hensyn til genåbning af turismen, vil det efterlade industrien i en utålelig situation.

Turismeindustrien beskæftiger omkring 140.000 mennesker og bidrog ifølge gruppen med 2,7 procent af Finlands bruttonationalprodukt i 2018. Gruppen fremhæver, at karantænekravet er ophævet for passagerer, der ankommer fra lavrisikolande med et coronapas af alle undtagen tre lande i Schengenområdet.

 

Relaterede artikler:

Ryanair: Fjern de idiotiske karantæneregler

Lufthansa vil bruge digitalt coronapas på udvalgte ruter

Coronapas: SAS og lufthavne ønsker international model