Finnair hædret i Kina

Finnair får kinesisk hæder for sin business class på Airbus A350-flyene samt for maden på samme fly.

Finnair har netop vundet to prestigefyldte priser i Kina, nemlig som bedste flyselskab på business class og for bedste catering.

Prisen for bedste business class fik Finnair på den årlige messe for den kinesiske turismeindustri, Best Travel Awards 2016.

”Vi er vældig stolte over den anerkendelse, der er i at få sådan en pris. Det viser, at vi gør det godt på det kinesiske marked, og vi vil fortsætte med at forbedre vores service yderligere for at sikre en god fly-oplevelse for alle vores kunder,” siger Robert Öhrnberg, der nu er general manager på det kinesiske marked for Finnair. En position han tidligere har haft for Finnair i Danmark.

Helsinki Lufthavn er den hurtigste genvej fra Europa til Asien, og Kina. Finnair flyver til Beijing, Chongqing, Hong Kong. Shanghai, Xi’an og Guangzhou med det topmoderne A350 XWB, der sikrer passagerne maksimal komfort, samtidigt med at flyet er yderst miljøvenligt.

Prisbelønnede måltider
Finnairs anden pris for bedste catering blev tildelt selskabet på den årlige messe for rejsemedier i Kina, World Traveller Awards. Her blev Finnair hædret for den kulinariske oplevelser ombord på Airbus A350 XWB-flyene.

Finnair har i 2016 samarbejdet med en lang række anerkendte chefkokke for at give den bedste madoplevelse ombord med de såkaldte ’signaturmenuer’. I år har Sasu Laukkonen fra Finland, Steven Liu fra Kina og Jaakko Sorsa fra Hong Kong stået for de nu prisbelønnede måltider, og i 2017 bliver det den finske chefkok Eero Vottonen, der er Finlands kandidat til den fornemste kokketitel i verden, Bocuse d’Or, der står for maden ombord.

”Man kan ikke overvurdere oplevelsen ved at få god mad, og med Finnairs samarbejde med førende internationale kokke understreger vores værdier om kvalitet, kreativitet, friskhed og hårdt arbejde, så vi altid sikrer vores passagerer den bedste oplevelse,” erklærer Maarit Keränen, chef for Inflight Service i Finnair.

Ikke medbringe parlør
Finnair indgik tidligere i år en aftale med den kinesiske rejseportal Alitrip om et langsigtet strategisk partnerskab, der kan være med til at fylde mange af sæderne ud på Finnairs fly mellem Helsinki og de seks destinationer i Kina, som selskabet flyver til. Samtidig vil aftalen formentlig give et boost til den finske turistindustri. Aftalen indebærer nemlig, at Finnair i vintermånederne skal flyve omkring 3.000 kinesiske turister op til Lapland i det nordlige Finland for blandt andet at opleve nordlys.

Finnair og Alitrip har skruet en pakkerejse sammen, hvor kineserne på syv dage besøger Finlands hovedstad Helsinki samt de to byer Ivalo og Rovaniemi i Lapland. Alitrip vil etablere et servicecenter med kinesisk talende medarbejdere i Rovaniemi, så de kinesiske turister kan få hjælp og ikke behøver at medbringe en kinesisk-finsk parlør.

Samarbejdet er Alitrips første i denne størrelse med et europæisk flyselskab. Finnair flyver året rundt til Beijing, Chongqing, Hong Kong og Shanghai samt om sommeren til Guangzhou og Xian, med op til 32 ugentlige afgange i sommerhøjsæsonen. Aftalen med Alitrip vil hjælpe til med at fylde flyene i vintermånederne, hvor efterspørgslen traditionelt er mindre.

Børsnoteret i New York
Alitrip er ejet af Alibaba Group, der er en af de største virksomheder i Kina. Alibaba driver virksomheder indenfor onlineshopping så som Taobao, T-mall, Alibaba.com og mange andre. Alibaba er et børsnoteret selskab på børsen i New York og har hovedkontor i den kinesiske storby Hangzhou – som Finnair ikke flyver til.

 

 

Relaterede artikler:

Finnair-chef fra Danmark til Kina

Finnair valgt som bedste luftfartsselskab i Kina

Finnair i stort kinesisk samarbejde

På sviptur med den nye stille Airbus