En Airbus A321-200 fra Finnair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Finnair lejer slot-par af Etihad Airways

Etihad Airways lejer et slot i London Heathrow ud til Finnair i det kommende sommertrafikprogram. Rundturen fra Helsinki vil blive betjent med en Airbus A321.

Finnair overtager et slot-par (start- og landingstilladelse, red.) fra Etihad Airways i London Heathrow med virkning fra sommertrafikprogrammet i 2020. Det mellemøstlige flyselskab med base i Abu Dhabi lejer et dagligt slotpar ud til Finnair.

Finnair vil bruge det nyerhvervede slot ved at flyve på rutenummer AY1347 fra Helsinki med ankomst klokken 17.20 i London Heathrow. Returflyvningen foregår klokken 19.45 på rutenummer AY1348 til Helsinki. Der flyves på alle ugens dage og frem til den 24. oktober. Rundturene betjenes med en Airbus A321-200 med plads til 209 passagerer.

I det nuværende vintertrafikprogram opererer Finnair seks gange mellem Helsinki og London Heathrow. I det kommende sommertrafikprogram betjenes to af seks daglige afgange med lidt større flytyper – henholdsvis en Airbus A330 og Airbus A350.

Air Serbia anvender slottet til marts
Det slot, Finnair har lejet fra Etihad Airways, var oprindeligt lejet ud til Jet Airways. Det indiske flyselskab gik konkurs i april 2019, og Etihad Airways overtog derpå slottet igen.

Etihad Airways lejede først slottet ud til British Airways, inden Air Serbia overtog slottet. Det serbiske flyselskab råder over slottet i det nuværende vintertrafikprogram frem til den 28. marts, hvorefter Etihad Airways lejer det videre til Finnair. Allerede i december sidste år stod det klart, at Etihad ville få slottet tilbage fra Air Serbia.

Der har været spekuleret i, hvad Etihad Airways ville gøre, når Air Serbia-slottet blev leveret tilbage. Det mellemøstlige flyselskab opererer i forvejen fire daglige rundture mellem Abu Dhabi og London Heathrow, så en udvidelse af kapaciteten på den britiske hovedstad lå umiddelbart ikke først for.

Et salg af slottet ville rejse kapital til Etihad Airways, men dette blev heller ikke løsningen i denne omgang. I stedet har flyselskabet endnu en gang valgt at leje slottet ud til et europæisk flyselskab, og Finnair vil således få gavn af det i løbet af sommertrafikprogrammet, der begynder om godt to måneder.

 

Relaterede artikler:

Etihad Airways sætter ambitiøst klimamål

Etihad Airways udvider samarbejdet med SAS

Femte codeshare-aftale for Finnair i år