(Foto: Finnair, Airbus)

Finnair øger flåde med fire A321-fly

Finnair har indgået en aftale om leje af fire A321-200 fly for en periode af minimum otte år. Flyene leveres i 2017. I stedet sælger det finske flyselskab fire fly, heraf et A340 langdistancefly.

Finnair har i de kommende år en udfordring med at sikre, at selskabets passagerer kan komme til og fra trafikknudepunktet i Helsinki Lufthavn for at benytte Asien-ruterne.

For nylig offentliggjorde Finnair, at det var planen at indsætte flere sæder i de eksisterende fly for at imødekomme den store efterspørgsel på fødetrafikken ind og ud af Helsinki Lufthavn. I planerne lå også, at der skal anskaffes flere mellemdistancefly.

Dette behov dækker Finnair i første omgang ved fra sommeren 2016 at foretage en “damp lease“ af to Airbus A321-fly. Denne særlig leasingtype betyder, at flyene lejes og driftes af operatøren, der også stiller piloter til rådighed. Finnair skal blot levere kabinebesætning.

Nu har Finnair fundet en mere permanent løsning. Selskabet vil fra foråret 2017 leje fire nye Airbus A321-200 fly fra flyleasingselskabet BOC Aviaton Pte Ltd, der er et Singapore-baseret datterselskab af Bank of China.

Leasingaftalen med BOC Aviation har en varighed på mindst otte år.

Udfasning af A340-langdistancefly
Det er således hensigten, at de fire nye A321-fly skal supplere de 11 A321-fly, som Finnair råder over i dag. Samtlige A321-fly hos Finnair vil i fremtiden være indrettet med 209 sæder, hvor seks af de nuværende fly har plads til blot 196 passagerer.

Samtidig med, at Finnair indfaser flere A321-fly, sker der ændringer i flåden generelt. Finnair vil via datterselskabet Norra i begyndelsen af 2016 udfase et ATR-turboproplfly samt to Embraer E-170 jetfly.

Herudover vil Finnair sælge et af selskabets fem Airbus A340-300 langdistancefly i den første halvdel af 2016. Behovet for de ældre firemotorers langdistancefly vil blive mindre, efterhånden som de nye og mere brændstofseffektive A350-fly bliver leveret.