Airbus A350-900 fra Finnair. (Foto: Markus Mainka | Shutterstock)

Finnair øger til Asien næste år

Stigende efterspørgsel fra kunderne har ført til, at Finnair vil foretage flere flyvninger til nøgledestinationer på det asiatiske marked som en del af sommertrafikprogrammet i 2023.

Det har været nogle udfordrende år for Finnair, da flyvninger til forskellige destinationer i Asien traditionelt set har været et vigtigt forretningsområde for flyselskabet.

Dels har COVID-19-pandemien og rejserestriktionerne fungeret som en barriere, og siden slutningen af februar har Rusland udelukket flyselskaber fra en del lande – heriblandt Finland – fra at benytte det russiske luftrum grundet sanktioner, der er blevet indført som følge af krigen i Ukraine.

At Finnair ikke længere kunne benytte luftkorridorerne over Sibirien har blandt andet betydet, at selskabet har valgt at suspendere en del af Asien-flyvningerne, mens andre er blevet gennemført med en længere flyvetid.

Flere flyvninger til Japan
Finnair oplyser dog nu, at selskabet øger antallet af flyvninger til flere asiatiske destinationer i sommertrafikprogrammet næste år. Det skyldes, at selskabets kunder i stigende grad efterspørger flyvninger til regionen.

Derfor genoptager selskabet driften på ruten mellem Helsinki og Osaka med tre ugentlige flyvninger onsdag, fredag og søndag, mens der flyves fra Osaka til Helsinki mandag, tirsdag og lørdag. Flyvningerne starter den 26. marts næste år.

Dagen efter øger Finnair frekvensen fra lufthavnen i Helsinki til Tokyo Narita Airport, som vil blive befløjet mandag, tirsdag, torsdag og lørdag. Tirsdag, onsdag, fredag og søndag vil der blive fløjet fra den japanske lufthavn til hovedstadslufthavnen i Finland.

Samarbejder med alliancepartnere
Finnair vil desuden også betjene Tokyo Haneda Airport dagligt i løbet af sommertrafikprogrammet, ligesom frekvensen i selskabets flyvninger til både Hongkong og Delhi øges således, at der foretages daglige flyvninger til begge byer.

Ifølge selskabet vil flyvningerne til Japan blive foretaget under en codeshare-aftale med Japan Airlines og British Airways, der – ligesom Finnair – også er medlemmer af Oneworld-luftfartsalliancen.

”Det er os en glæde, at vi er i stand til at reagere på den stigende efterspørgsel på flyvninger mellem Europa og nøgledestinationer i Asien. I sommerprogrammet for 2023 vil vi i alt have 14 ugentlige forbindelse mellem Finland og Japan, og vi har daglige flyvninger til Delhi og Hongkong,” udtaler salgsdirektør Ole Orvér fra Finnair.


Relaterede artikler:

Finnair afskediger omkring 150 ansatte

Finnair mangler stadig hver tredje passager

Finnair-topchef: Vi har en lang rejse foran os