Finnair A319. Foto: Valentin Hintikka / Wikimedia Commons.

Finnair opruster på danske ruter

Finnair indsætter større fly og flere flyvninger på sine to danske ruter. Det skyldes blandt andet stor kinesisk interesse for København og finsk interesse for Legoland.

Finnair vil i den kommende sommersæson øge kapaciteten på sine ruter fra Helsinki til København og Billund med henholdsvis 21 og 11 procent. Det er blandt andet mange kineseres lyst til at komme til København, og mange finners lyst til at besøge Legoland, som får Finnair til at skrue op for sine to danske ruter.

Det finske flyselskab har fem ruter mellem Helsinki og byer i Kina. Når de rejsende fra Kina lander i Helsinki, så skifter rigtig mange af dem fly og fortsætter mod København.

“Sidste år var København vores største destination fra Kina, og vi ser mere potentiale i Danmark med vores kommende nye destinationer og vækstplaner,” siger Juha Järvinen, kommerciel direktør i Finnair.

Flyselskabet har i 2017 planer om at åbne nye ruter til de kinesiske storbyer

For blandt andet at kunne imødekomme den kinesiske efterspørgsel, så sætter Finnair fra den 14. maj en ekstra femte daglig flyvning ind på ruten mellem København og Helsinki på hverdage. Den ekstra afgang vil gå fra Helsinki til København om aftenen og den anden vej om morgenen. Det skal både give bedre forbindelser til og fra Asien samt gøre det nemmere for forretningsrejsende at flyve til Helsinki for at holde møder og returnere samme dag.

God forbindelse til Asien
Finnair har desuden fået så godt fat i passagererne på den rute mellem Helsinki og Billund, som selskabet åbnede i april sidste år, at finnerne nu øger kapaciteten på ruten i højsæsonen. Således vil Finnair indsætte Airbus A319 med plads til 138 passagerer på fire af de syv ugentlige afgange i juni, juli og august i år.

Dermed øges kapaciteten med 11 procent, da selskabet i dag bruger Embraer E190-fly med plads til 100 passagerer.

”Vi begyndte vores rute til Billund sidste forår og vi har været meget glade for, da der er stor efterspørgsel fra Finland for at besøge Legoland, især i sommermånederne, og ruten har god forbindelse til vores asiatiske netværk via Helsinki,” siger Juha Järvinen.

Vil være helårsrute
Det er ikke kun på ruterne til Danmark, at Finnair øger kapaciteten i det kommende sommerprogram. På grund af stor efterspørgsel indsætter selskabet i juni, juli og august en femte ugentlig flyvning på sin rute mellem Helsinki og Reykjavik’s Keflavik-lufthavn. Ruten har indtil nu været en sommerrute, der derfor starter op den 11. april. Men i stedet for at lukke igen i sensommeren eller efteråret, så vil det fremover være en helårsrute med tre ugentlige flyvninger i vintersæsonen.

Desuden vil Finnair fra 15. maj indsætte en tredje daglig frekvens på hverdage på ruten fra Helsiniki til Vilnius. Ruten fra Helsinki til Warszawa får en ekstra daglig rotation i juni og juli, mens der bliver en ekstra ugentlig flyvning til Dublin i vintersæsonen. Og endelig så vil Finnairs lørdagsfly til Alanya-Gazipasa fortsætte frem til midten af december 2017.

 

 

Relaterede artikler:

Russisk fly ind på Billund-rute

Finnair skruer op for Billund-rute fra start

Finnair åbner fra Billund til Helsinki

Finnair sidder tungt på Asien-trafik

Flest kinesiske turister til København med Finnair