Finnairs A350-900 i Hong Kong.

Finnair-piloter har udsigt til lang karantæne

Besætningen fra et Finnair-fly skal nu i karantæne i Hongkong, da en pilot er testet positiv med COVID-19. Samtidig stopper et andet flyselskab midlertidigt med at flyve til og fra Hongkong.

Søndag landede et fly fra Finnair i Hongkong. Ved ankomsten blev besætningen testet for COVID-19, som det kræves i henhold til de lokale restriktioner. Testen afslørede, at en af piloterne på flyvningen var smittet med coronavirus. 

Den positive test betyder, at tre piloter samt ni andre besætningsmedlemmer, der var med på afgangen, står til at blive sendt i en formentlig flere uger lang isolation. Isolationen vil foregå på et center, der drives af regeringen i Hongkong. Det skriver Yleisradio.

Finnair bekræfter, at en af piloterne på afgangen mellem Helsinki og Hongkong blev testet positiv ved ankomsten. En del af besætningen bestod af lokale statsborgere fra Hongkong, men de tre piloter bor i Finland. 

Svært at slippe for isolation
Flyselskabet er nu i kontakt med de lokale myndigheder samt det finske konsulat i Hongkong. Målet er at finde ud af, hvor længe myndighederne ønsker, at besætningsmedlemmerne skal være i isolation, før de må vende hjem igen. 

Det var oprindeligt samme besætning, der skulle have fløjet flyet retur. Finnair har dog tilsyneladende haft held med at få en anden besætning fløjet til Hongkong, fordi flyet, kaldet AY102, er mandag på vej hjem igen. Det lettede sidst på formiddagen og forventes at være tilbage i Finland klokken 15:09.

Hongkong har indført og fastholdt nogle meget hårde COVID-19-restriktioner. Styret har hidtil ikke haft for vane, at lade personer, som er testet positive, forlade landet, før isolationen er afsluttet. Selv ikke flybesætninger på en afgang uden passagerer.  

Siger midlertidigt stop
Netop de strenge restriktioner har fået British Airways til midlertidigt at stoppe flyvninger til og fra Hongkong. Lørdag blev et besætningsmedlem på en flyvning med det britiske flyselskab testet positiv ved ankomsten til Hongkong. 

Nu opholder besætningen sig på et isolationscenter, der er opført af ombyggede shipping-containere. Besætningen blev sendt i isolation dagen efter, at medarbejderne fra en anden afgang med British Airways blev sluppet ud efter en uges isolation på Lantau Island i Hongkong.

Episoderne fik søndag det britiske flyselskab til midlertidigt at indstille trafikken til og fra Hongkong. British Airways har endnu ikke offentliggjort, hvornår flyvningerne genoptages. Det sker dog ikke før, at flyselskabet har gennemgået “de operationelle krav” til ruten, lyder det.

 

Relaterede artikler:

Påbud afløser frivillig aftale om mundbind i fly

Tre piloter fyret efter coronasmitte

Flyselskaber i stribevis får forbud i Hongkong