Finnair sætter sig tungt på SAS-hjemmebane

Finnairs ekspansion i det skandinaviske marked tager et syv-mileskridt efter, at selskabet har indgået en aftale med ex-SAS-leverandør om føderuter.

Svenske BRA (Braathens Regional Airlines), der sidst i marts flyver sidste gang for SAS, får nu en helt central rolle i Finnairs skandinaviske ekspansion.

De to selskaber har indgået et samarbejde om, at BRA skal føde passagerer ind via Stockholm til Finnairs Asien-ruter, som udgår fra Helsinki.

I Stockholm er det ikke Arlanda, men den mindre Bromma-lufthavn, som BRA flyver til, og herfra flyver Finnair op til fire gange dagligt til Helsinki.

”Sverige er et vigtigt marked for os, og vi vil tilbyde vores rejsende endnu mere værdi. Det nye samarbejde med BRA udvider ikke bare vores netværk, men giver også vores kunder mulighed for at tjene og bruge Finnair Plus-point på indenrigsrejser i Sverige,” siger Juha Järvinen kommerciel direktør i Finnair, som med aftalen går fra tre til 14 destinationer i Sverige.

”Det her er første stadie i samarbejdet med BRA, og vores plan er at styrke og udbygge denne alliance fremover, som vil gavne vores svenske kunder yderligere,” siger Järvinen.

Fra SAS til Finnair
Samarbejdet starter formelt i midten af maj godt en måned efter, at Braathens Regionals´ aftale om at flyve for SAS med tre SAAB2000-fly ophører.

Med samarbejdet bliver det muligt at booke rejser fra en af BRA’s 12 svenske destinationer via Bromma til Helsinki. Herfra kan der opnås forbindelse til Finnairs 17 destinationer i Asien.

”Samarbejdet mellem BRA og Finnair føles vældig naturligt. Vi knytter Sverige sammen fra Bromma Lufthavn, og herfra kan man let rejse videre med Finnair,” siger Anders Ehrling, koncernchef i BRA.

Bliver stor i Sverige
Der bliver således tale om en rejse med to stop, hvor føderuter traditionelt går direkte ind til et hub. Det ændrer imidlertid ikke ved, at Finnair gennem samarbejdet med BRA får foden solidt placeret i Sverige med 14 destinationer.

Sammenlignet har SAS seks destinationer bundet op på sit rutenet på Finnairs hjemmebane i Finland.

BRA er et paraplynavn for Malmö Aviation og Sverigeflyg og har årligt 2,2 mio. rejsende.

Finnair vil i næste måned åbne en ny rute til Billund, hvilket er det hidtil seneste skridt i selskabets offensiv på det skandinaviske marked.

Foto: PR/Ellen Persson (Swedavia)