British Aerospace ATP fra NextJet (Foto: Helmy oved / Wikipedia)

Finnair styrker feed fra Sverige

Finnair har indgået en codeshare-aftale med det svenske regionalflyselskab NextJet og får derigennem sin femte destination i Sverige.

Finnair har fået et godt øje til det svenske marked, der i øjeblikket oplever en solid vækst. Det finske flyselskab vil forsøge at trække rejsende fra strategiske områder af Sverige på direkte ruter til Helsinki med sigte på destinationstrafik samt transfertrafik på de mange ruter til Asien. Dermed kan de rejsende undgå at rejse via Stockholm eller København.

Seneste tiltag på dette område er etableringen af en codeshare-aftale med NextJet, der 15. september åbner en ny rute mellem Västerås og Helsinki med 18 ugentlige afgange, der er tilpasset det asiatiske og europæiske rutenetværk til og fra Helsinki.

“Den nye Västerås-rute udvider vores marked i Sverige og tilføjer endnu en destination i vores stærke europæiske netværk med en tidtabel, der er designet til vores Helsnki-jub,” siger Finnairs kommercielle direktør, Juha Järvinen, i en pressemeddelelse.

Ruten flyves med et turbopropfly af typen British Aerospace ATP med plads til 64 passagerer.

Femte destination i Sverige
Codeshare-ruten fra Västerås til Helsinki markerer samtidig, at Finnair har tilføjet den femte destination på det svenske rutekort.

I forvejen har Finnair en codeshare-aftale med det svenske regionale flyselskab BRA på ruten mellem Stockholm-Bromma og Helsinki, og den 1. september udvides samarbejdet med BRA til også at omfatte ruten fra Umeå til Helsinki.

Finnair flyver selv gennem sit datterselskab Nordic Regional Airlines (Norra) på ruterne fra Helsinki til Gøteborg og Stockholm-Arlanda.

 

Relaterede artikler:

Svensk flyselskab får nye ejere

Finnair sætter sig tungt på SAS-hjemmebane

Helsinki jagter det skandinaviske marked

Malmö Aviation og Finnair i samarbejde