En Airbus A321-200 fra Finnair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Finnair tilbyder gratis coronaforsikring

Kunder hos Finnair vil frem til 31. marts 2021 få dækket udgifter, der er forbundet med eventuel smitte med COVID-19. Den gratis forsikring gælder for alle internationale rejser fra Finland.

Finnair har tirsdag lanceret et nyt tiltag, der skal hjælpe kunderne, hvis de bliver syge med COVID-19 på en international destination.

Det finske flyselskab kan således nu tilbyde en gratis coronaforsikring til alle kunder, der køber en Finnair-billet fra Finland til udlandet. Forsikringen hedder ”Finnair Corona Cover”, og den giver ekstra sikkerhed og beskyttelse af kunderne på alle eksisterende og nye bookinger med flyafgang mellem 3. november 2020 og 31. marts 2021.

Kunderne får automatisk coronaforsikringen med på Finnair-biletter, der er reserveret via flyselskabets hjemmeside, app eller kundeservice.

Kunder skal føle sig sikre
Enhver kunde, der måtte blive syg med COVID-19 på destinationen, kan få dækket alle udgifter, der relaterer sig til medicinsk behandling eller karantæne på destinationen. Forsikringen er et supplement til kundernes egne rejseforsikringer.

”Det er vigtigt, at Finnair-kunder føler, at de kan rejse sikkert, da vi erkender, at rejser under pandemien sker med nye slags bekymringer og udfordringer. For at imødekomme vores kunders behov under COVID-19-udbruddet har Finnair introduceret sin gratis Finnair Corona Cover,” siger Tiina Tissari, direktør for kundeoplevelse og produkter hos Finnair.

”Nu kan Finnair-kunder nyde ro i sindet og den ekstra sikkerhed, der kommer med Finnair Corona Cover – inklusive dækning af udgifter til læge og karantæne, hvis de forsikrede hos os bliver syge af coronavirus, mens de rejser.”

Forsikring kan dække op til 400.000 kroner
Finnair Corona Cover dækker COVID-19-relaterede udgifter op til 50.000 euro (372.000 kroner, red.) til lægebesøg, sygehusophold eller medicinsk hjemtransport. Herudover vil forsikringen dække prisen for en coronatest, hvis den er positiv, og karantæneudgifter som følge af COVID-19-smitte – op til 100 euro (745 kroner, red.) i maksimalt 14 dage. Dette kan eksempelvis være udgifter til hotelophold.

Forsikringen vil desuden dække en returbillet til Finland, såfremt den oprindelige returflyvning misses på grund af sygdom relateret til coronavirus.

Forsikringen er gyldig på alle udenlandske destinationer uden ekstra gebyrer. Forsikringen er også inkluderet i Aurinkomatkat-pakkerejser og Finnair Holidays-reservationer med destination uden for Finland. Finnair-kunderne rådes til at kontakte flyselskabets forsikringspartner for at få godkendelse af udgifter, og så kunderne ikke selv skal lægge ud for store beløb.

 

Relaterede artikler:

Finnair afskediger 700 ansatte

Finnair Business Class-måltider sælges som færdigretter

Finnair øger sparekrav med 75 procent