Airbus A350-900 fra Finnair. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Finnair vil genåbne endnu en Japan-rute

Til maj næste år genåbner Finnair ruten til Nagoya, hvormed det finske selskab vil have fire ruter til Japan. Selskabet er også klar med nye europæiske ruter og flere frekvenser i vinteren 2024.

Finnair er klar med yderligere en rute til Japan, når sommertrafikprogrammet er trådt i kraft næste år.

Således vil det finske flyselskab genåbne ruten fra Helsinki til Nagoya, og første flyvning finder sted 30. maj 2024. Ruten vil blive betjent to gange om ugen, og dermed når Finnair op på i alt fire ruter til Japan i sommertrafikprogrammet for 2024.

”Vi er glade for at genoptage vores forbindelse til Nagoya, hvortil vi plejede at flyve før pandemien. Vi flyver allerede til Tokyo Haneda og Tokyo Narita samt til Osaka. I sommersæsonen 2024 vil vi have i alt 20 ugentlige frekvenser til Japan,” siger Ole Orvér, kommerciel direktør hos Finnair.

Finnair skulle som det første flyselskab fra Norden havde åbnet en rute til Haneda-lufthavnen i hovedstaden Tokyo i maj 2020, men coronapandemien kom i vejen og spolerede planerne. Ruten blev dog en realitet i oktober 2022, hvor det finske selskab langt om længe fik premiere til Haneda.

Før pandemien operererede Finnair til Tokyo Narita, Osaka, Nagoya og Fukuoka, ligesom der var en sæsonrute om vinteren til Sapporo.

A350 til Gran Canaria
Foruden den japanske rutenyhede i sommeren 2024 har Finnair også allerede lanceret nye europæiske ruter i vintertrafikprogrammet for 2024/25.

Fra oktober 2024 vil Finnair påbegynde ruteflyvninger til tre tidligere charterdestinationer. Der vil være tale om to ugentlige afgange til Faro i Portugal samt ligeledes to ugentlige flyvninger til Lanzarote og Fuerteventura, som er en del af De Kanariske Øer.

Herudover vil Finnair til næste vinter øge med fem ekstra ugentlige afgange til Manchester, mens Dublin og Edinburgh hver får to yderligere afgange om ugen. Ruten fra Helsinki til Keflavik-lufthavnen i Island vil desuden få tre ekstra ugentlige afgange.

Finnair oplyser også, at selskabet vil operere tre ugentlige flyvninger med Airbus A330 til Dubai, mens ruten til Gran Canaria vil blive betjent med Airbus A350.

 

Relaterede artikler:

Finnair med første Haneda-rute fra Norden

Finnair: Mindre Asien-fokus efter slut på Ukrainekrig

Finnair øger til Asien næste år