Fly landede i syvende forsøg

Der skulle syv forsøg til, før et Boeing 737-fly fra Jet Airways med tomme brændstoftanke kunne sætte landingshjulene på jorden efter en flyvning fra Doha til Kochi i Indien.

To piloter fra indiske Jet Airways er blevet suspenderet efter en hændelse den 17. august, hvor et fly af typen Boeing 737-800 med 142 passagerer og otte besætningsmedlemmer måtte have syv forsøg til at lande.

Boeing 737-flyet med rutenummer 9W555 havde forladt Doha i Qatar med kurs mod Kochi i det sydvestlige Indien, da piloterne måtte sande, at vejret i ankomstlufthavnen var for dårligt til at kunne foretage en landing.

Piloterne forsøgte tre gange at lande i Kochi, men måtte afbryde landingen i hvert eneste af de tre tilfælde.

Herefter valgte piloterne at udsende et nødopkald begrundet i for lidt brændstof. Samtidig blev kursen sat mod lufthavnen i Trivandrum, der ligger omkring 175 kilometer syd for Kochi.

Her lykkedes det efter fire forsøg at få flyet sikkert ned på jorden igen, rapporterer Aviation Herald.

Kun 250 kilo brændstof tilbage
De civile luftfartsmyndigheder har efterfølgende sat en undersøgelse i gang, der skal klarlægge hændelsesforløbet. Det viser sig nemlig, at flyet landede med blot 270 kg brændstof tilbage i tankene, hvilket er langt under den krævede minimum-reserve på 1.500 kg.

Luftfartsmyndighederne ønsker blandt andet at få svar på, hvorfor piloterne tog beslutning om at forsøge landing i Trivandrum, hvor vejret også er dårligt og med en viden om, at det kostede brændstof at tilbagelægge strækningen fra Kochi til Trivandrum.

Endelig skal flyselskabets politik for beregning af nødvendigt brændstof undersøges sammen med vejrrapporterne fra området på det pågældende tidspunkt.

Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab og er en del af Etihad Airways Partners, da Abu-Dhabi selskabet ejer 24 procent af aktiekapitalen i Jet Airways.