Foto: Dubai International Airport.

Flykaos i Dubai efter massive regnmængder (opd.)

Der hersker i øjeblikket kaotiske forhold i og omkring Dubai International Airport, hvor mange flyafgange er aflyste eller forsinkede. Onsdag medtager Emirates kun transferpassagerer på sine Dubai-afgange.

De Forenede Arabiske Emirater har det seneste døgn oplevet de mest ekstreme vejrforhold, hvad angår regnmængder, siden de første meteorologiske målinger blev indledt i 1949.

I løbet af et døgn er der faldet 127 millimeter regn, hvilket er ligeså meget nedbør, som der normalt registreres i løbet af halvandet år, og det har skabt store trafikale udfordringer på vejene og ikke mindst i Dubai International Airport.

Derfor er der onsdag morgen kaotiske tilstande i og omkring lufthavnen i Dubai, der tirsdag aften måtte opgive at modtage flere ankommende fly, der i stedet blev omdirigeret til andre lufthavne. 

Sent tirsdag eftermiddag bekræftede lufthavnsoperatøren Dubai Airports, at det indtil dette tidspunkt havde været nødvendigt at aflyse 21 ankommende samt 24 afgående flyvninger, mens tre flyvninger var blevet omdirigeret til nabolufthavne. Dette tal steg dog i løbet af aftenen.

Kæmper for at genoprette trafikken
Onsdag morgen har Dubai International Airport, der er den næststørste lufthavn i verden, udsendt en opdatering på situationen, og heraf fremgår det, at lufthavnen kan forvente betydelige forstyrrelser i løbet af dagen.

Samtidig er mange gæster strandet i terminalerne, da det ikke er muligt at komme væk fra lufthavnen på grund af betydelige oversvømmelser og blokerede veje.

“Vi arbejder løbende hårdt sammen med vores beredskabsteams og servicepartnere for at genoprette normal drift så hurtigt som muligt og yde support til gæster,” lyder det fra lufthavnen.

Forsinkelser til og fra Skandinavien
Da mange fly og besætninger fra Emirates og Flydubai i øjeblikket befinder sig på nogle andre positioner end vanligt, vil det tage noget tid, inden trafikken kan blive genoprettet.

Tirsdag blev afgangen fra Dubai til København med rutenummer EK151 forsinket i tre timer, og onsdag er CPH-flyet i første omgang udsat fra kl. 08.20 til en ny afgang kl. 09.10 lokal tid.

Emirates-flyene til Oslo og Stockholm var også forsinket med omkring tre timer i løbet af tirsdagen, og onsdag kommer EK159 til Oslo afsted med omkring et par timers forsinkelse, men Stockholm-flyet på rutenummer EK157 i første omgang ser ud til at være rettidigt.

Derudover oplyser Emirates, at det onsdag ikke vil være muligt at tilbyde transport for lokale passagerer fra Dubai, hvorfor check-in vil være lukket hele dagen. Det er således kun transferpassagerer, der betjenes i løbet af onsdagen.

 

Relaterede artikler:

Et stærkt 2022 i Dubai: 66 millioner passagerer

De travleste dage i verdens tredjestørste lufthavn

Banereparation kostede passagerer i Dubai