Boeing 737-800 i Flyr-bemaling. (Illustration: Flyr | PR)

Flyr på vingerne den 30. juni med Pegasus-fly

Det norske lavprisflyselskab Flyr starter billetsalget om seks uger, og første flyvning er planlagt til at finde sted den 30. juni. De to første fly kommer fra tyrkiske Pegasus Airlines.

Selvom det norske lavprisflyselskab Flyr endnu ikke har fået sin kommercielle driftstilladelse, så er der allerede meget interesse omkring selskabet, der ventes at blive en konkurrent til Norwegian, SAS og Wizz Air på det norske indenrigsmarked samt på ruter fra Oslo til Sydeuropa.

For nylig kunne selskabet afsløre, at der er indgået leasingaftaler for de første Boeing 737-800, der vil ankomme til Oslo Lufthavn i løbet af maj og  juni.

Annoncering af starten på billetsalget har afventet den norske regerings genåbningsplan, og den er netop kommet. Selvom der ikke ligger konkrete datoer i planen, så tror Flyr så meget på det, at man har besluttet at starte billetsalget i slutningen af maj, hvilket er om seks uger.

Første afgang finder sted onsdag den 30. juni på en flyvning mellem Oslo og Tromsø, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

350 ansatte inden årets udgang
Dermed er der nogle travle måneder foran Flyr, der allerede beskæftiger 45 ansatte og forventer at øge antallet af medarbejdere til 350 inden årets udgang. Herudover ansættes i øjeblikket piloter og kabinepersonale, der skal i gang med gennemføre træning og deltage i servicekurser.

“En konkret plan for genåbning af Norge giver os i Flyr den forudsigelighed, som vi har brug for til at kunne starte billetsalget. For ikke at komme i en situation med betydelige ændringer i ruteprogrammet og efterfølgende ombookinger som vil være uheldig for kunderne, er vores opstart tilpasset regeringens plan for genåbningen af Norge.

“Vi oplever at ansatte og samarbejdspartnere er ivrige efter at komme i gang, og ikke mindst oplever vi stor interesse fra folk som vil ud at rejse,” siger administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid.

De otte første fly skal efter planen betjene syv indenrigsruter fra Oslo til henholdsvis Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim, Bodø, Harstad/Narvik og Tromsø. I den første bølge vil der også være internationale ruter fra Oslo til København, Nice, Barcelona, Alicante og Málaga.

Første fly fra tyrkiske Pegasus
Der har længe været spekulationer omkring, hvorfra Flyr vil skaffe sine fly, og i denne uge blev et afsløret, at det er tidligere fly fra det tyrkiske lavprisflyselskab Pegasus, der bliver de første fly i Flyr-flåden. 

I første omgang er det to otte år gamle fly, der er leaset gennem britiske Pembroke Aircraft Leasing. Flyene, der hos Pegasus havde registreringerne TC-CPI og TC-CPJ, har været en tur forbi den rumænske MRO-virksomhed Aerostar i Bacau, inden turen er gået videre til Shannon i Irland, hvor flyene er ved at blive malet.

 

Relaterede artikler:

Første Boeing 737 til nyt norsk flyselskab

Flyr fik en flyvende start på norsk vækstbørs

Flyr har København på rutekortet