Boeing 737-800 i Flyr-bemaling. (Illustration: Flyr | PR)

Første Boeing 737 til nyt norsk flyselskab

Det norske startupselskab Flyr har indgået aftale om de to første Boeing 737-800-fly til flåden. Første fly ankommer til Oslo i begyndelsen af maj.

Det nye norske lavprisflyselskab Flyr har sikret sig aftaler om de første to Boeing 737-800-fly til selskabets flåde.

Det første fly ankommer til Oslo Lufthavn i begyndelsen af ​​maj, hvorefter Flyr forventer at modtage sin driftstilladelse (AOC) fra de norske myndigheder. Selskabets første Boeing 737-fly vil få registreringsnummer LN-FGA.

Flyr siger i en pressemeddelelse, at man har underskrevet en hensigtserklæring – et såkaldt Letter of Intent (LOI) – for de to første Boeing 737-800-fly på ”gunstige og forventede vilkår” og er i endelige forhandlinger om flere fly.

Efter leveringen af det første fly i maj, forventes de næste fly at ankomme i begyndelsen af ​​juni, mens flyflåden skal udvides yderligere i løbet af efteråret.

350 ansatte inden årets udgang
Selskabets piloter og kabinepersonale vil begynde på uddannelse og kurser i juni. Der er ifølge Flyr stor interesse fra ”dygtige mennesker med lang luftfartserfaring” for at arbejde for det nye flyselskab, og de første kurser i juni er allerede booket fuldt ud.

Flyselskabet har i dag 45 medarbejdere med erfaring fra den norske luftfartsbranche, og ved årets udgang forventer Flyr at have omkring 350 ansatte.

Afventer melding om norsk genåbning
Flyr skal efter de oprindelige planer gå i luften med de første fly og ruter inden udgangen af juni. Selskabet vil dog vente med at melde ud om datoen for åbning af billetsalg og rutestart, indtil den norske regering har præsenteret sine planer for genåbning af samfundet efter påske.

”For ikke at komme i en situation med væsentlige ændringer i ruteprogrammet og efterfølgende ombookinger, der vil være uheldige for kunderne, bliver vores opstart tilpasset regeringens plan for genåbning af Norge,” siger Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr.

Planlægger rute til København
Flyr vil i første omgang flyve fra Oslo til en række norske byer samt til enkelte populære destinationer i Europa, heriblandt Malaga, Alicante og Nice. En rute fra Oslo til København indgår også i planerne, og i en senere fase er det hensigten at tilbyde regionale ruter til København fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

Det nye norske lavprisflyselskab vil udvide antallet af fly og destinationer i takt med efterspørgslen, og på lang sigt er det planen at få en flåde på 28-30 fly.

 

Relaterede artikler:

Flyr fik en flyvende start på norsk vækstbørs

Flyr: Ingen planer om at hente yderligere kapital

Flyr har København på rutekortet