Adm. direktør Tonje Wikstrøm Frislid forlader Flyr. (Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

Flyr siger farvel til direktøren

Administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid forlader det norske lavprisflyselskab Flyr, og finansdirektøren tager over i det kriseramte selskab.

Siden april 2021 har Tonle Wikstrøm Frislid stået i spidsen for det norske lavprisflyselskab Flyr, der sendte første fly på vingerne den 30. juni samme år.

Det blev dog ikke til mere end halvandet år hos den kriseramte startup-virksomhed, idet selskabet fredag eftermiddag har meddelt, at Tonje Wikstrøm Frislid har valgt at fratræde.

“Det har været et privilegium at have været med til at bygge dette fantastiske flyselskab sammen med branchens bedste folk. Flyr går nu ind i en ny fase, og jeg er kommet til den tunge beslutning, at det er naturligt for mig at give stafetten videre,” hedder det i en udtalelse fra den afgående direktør.

Solidt arbejde
Flyr er etableret af luftfartsveteranen Erik G. Braathen, der samlede en række tidligere Norwegian-ansatte, da planerne om et nyt flyselskab tog fart i løbet af efteråret 2020.

“Tonje har gjort et formidabelt stykke arbejde med at opbygge en kultur, der passer kunder og medarbejdere, samt opbygge et brand, der er blevet kendt og vellidt. Jeg vil gerne takke Tonje for det solide arbejde hun har udført og ønsker hende held og lykke fremover,” siger Erik G. Braathen, der også er bestyrelsesformand.

Selv havde Tonje Wikstrøm Frislid en solid erfaring fra luftfarten efter at have været ansat i Norwegian fra 2007 til 2018. Her sluttede hun i en rolle som direktør for crew management.

I slutningen af 1990’erne fejrede Tonje Wikstrøm Frislid i øvrigt sportslige triumfer som håndboldspiller i Bækkelagets Sportsklub, hvor hun var holdkammerat med danske Anja Andersen.

Flyr skal ind i ny fase
Den nyudnævnte administrerende direktør får rigeligt at se til, da Flyr befinder sig i en meget anstrengt finansiel situation, hvor det indtil videre er lykkedes at sikre kapital til at komme igennem vinteren. Men der venter store udfordringer forude.

Her peger Erik G. Braathen på, at Brede Huser har en bred indsigt i selskabet og er i besiddelse af den nødvendige gennemslagskraft til at bringe Flyr ind i den næste fase.

“Det har været både inspirerende og lærerigt at arbejde sammen med Tonje, og fremadrettet vil vi beholde den gode kultur og venlige service, vi er kendt for. Jeg ser frem til at arbejde sammen med resten af ​​ledelsesteamet og alle andre kolleger i Flyr for at bygge fremtidens flyselskab.” lyder det fra Brede Huser.

Også Frede Huser har solid erfaring fra Norwegian, inden han trådte ind ad døren til Flyr. Fra 2006 til 2016 havde han ledende stillinger i økonomiafdelingen, og frem til sin fratræden i 2020 var han direktør for loyalitetsprogrammet Norwegian Reward.

 

Relaterede artikler:

Flyr-emission er fuldtegnet (opd.)

Analytiker om Flyr: Det ligner et hul i jorden

Flyr stiller fly på jorden og hjemsender ansatte