Sharm el-Sheikh International Airport i Egypten er en af de lufthavne, hvor der tidligere har været stillet spørgsmålstegn ved sikkerheden omkring kontrol af passagerer. (Foto: JHenryW / Justus Weiss)

Flyselskaber vender tilbage til Sharm el-Sheikh

I den kommende vinter genoptager to britiske flyselskaber flyvningerne til egyptiske Sharm el-Sheikh. Det sker et år efter, at 224 mennesker omkom ved en terrorbombe i et russisk charterfly.

To britiske flyselskaber vender tilbage til den egyptiske feriedestination Sharm el-Sheikh fra den kommende vintersæson. Det er Thomas Cook Airlines og Monarch Airlines, der atter vil flyve britiske turister til det terrorplagede område på den sydlige del af Sinai-halvøen.

EU-landene valgte den 4. november sidste år at fraråde alle rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen samt Sharm el-Sheikh i den sydlige del. Årsagen var, at et russisk Airbus A321-fly med 224 mennesker om bord angiveligt blev sprængt i luften af en bombe undervejs fra Sharm el-Sheikh til Sankt Petersborg. Myndighederne fandt beviser for, at eksplosiver var smuglet ind i den egyptiske lufthavn og gemt i A321-fly fra MetroJet.

På det tidspunkt var turistsæsonen godt i gang, og de britiske rute- og charterflyselskaber måtte i al hast evakuere ikke færre end 16.000 turister i en vertiabel luftbro fra den 4. til den 17. november.

Nu er Thomas Cook Airlines og Monarch Airlines på vej tilbage til Sharm el-Sheikh. Fra vintertrafikprogrammets ikrafttræden den 29. oktober vil Monarch Airlines flyve fire gange om ugen til Sharm el-Sheikh med A321-fly fra både Gatwick og Luton-lufthavne. Thomas Cook Airlines vil ikke starte før den 9. februar. Det bliver i første omgang til en ugentlig afgang fra London-Gatwick med Boeing 757-200 fly. Monarch flyver endvidere tre gange om ugen fra Manchester fra slutningen af oktober, mens Thomas Cook også her starter midt i februar med to afgange.

Egypten er særlig populær i Storbritannien, idet omkring 900.000 turister hvert år besøger landet.

Spies holder fast i Hurghada
Beslutningen fra de to britiske flyselskaber er bemærkelsesværdig som følge af de skærpede rejsevejledninger. Den britiske udenrigstjeneste har dog lavet en undtagelse omkring Sharm el-Sheikh, der har givet briterne blod på tanden. Generelt fraråder den britiske regering alle ikke nødvendige rejser til det sydlige Sinai, men man har indføjet en undtagelse for området omkring Sharm el-Sheikh, som omfatter lufthavnen, Sharm el-Maya, Hadaba, Naama Bay, Sharks Bay og Nabq.

I Danmark er Udenrigsministeriets rejsevejledning ganske tydelig, idet man frafråder ikke-nødvendige rejser til det sydlige Sinai, inklusiv Sharm el-Sheikh.

Danske Spies Rejser er søsterselskab til Thomas Cook Airlines og en del af Thomas Cook Group. Men den danske rejsearrangør har ingen overvejelser om at påbegynde rejser til Sharm el-Sheikh.

“Vi forholder os først og fremmest til Udenrigsministeriets rejsevejledning, men herudover har vi valgt at koncentrere vores Egypten-rejser omkring Hurghada. Det er mange år siden, at vi har haft Sharm el-Sheikh på programmet,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Hurghada-angreb skræmmer ikke danske turister

Lange udsigter for Sharm-el Sheikh flyvninger

Sharm El Sheikh-flyvninger splitter selskaber

UM fraråder rejser til Sharm El Sheikh

Flystyrt har kostet 224 mennesker livet