Daglig leder Gijs van Popta (t.v.) fra Air France-KLM North Europe og administrerende direktør Hans Christensen (t.h.) fra Haarup Maskinfabrik. (Foto: Air France-KLM)

Første danske virksomhed i Air France-KLM program

Den danske maskinfabrik Haarup bliver dansk erhvervslivs første deltager i Air France-KLMs nye klimaprogram, der har til formål at få flere virksomheder til økonomisk at støtte brugen af bæredygtigt brændstof.

Når medarbejderne fra Haarup Maskinfabrik i Silkeborg næste år rejser på forretningsrejse med Air France-KLM, så vil virksomheden betale et beløb, der svarer til, at rejsen var foretaget med 75 procent bæredygtigt brændstof.  

Det er resultatet af en aftale, som maskinfabrikken netop har indgået med Air France-KLM. Aftalen betyder, at Haarup Maskinfabrik bliver den første danske virksomhed, der tager del i det såkaldte Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel) Program, som Air France-KLM har etableret.

Programmet fra flyselskabet forpligter de deltagende virksomheder til at betale et tillæg for hver rejse i en given periode. Tillægget svarer til prisforskellen mellem bæredygtigt og almindeligt brændstof. 

Forpligter sig for næste år
Aftalen blev underskrevet på Haarup Maskinfabriks kontor i Silkeborg. Den forpligter i første omgang maskinfabrikken til at betale for bæredygtigt brændstof på alle forretningsrejser med Air France-KLM, der foretages i 2022. 

Maskinfabrikkens administrerende direktør, Hans Christensen, fortæller, at deltagelsen i Air France-KLMs SAF-program er næste skridt for Haarup Maskinfabrik, der har arbejdet på at blive mere grøn de seneste fem år. 

“Vi startede vores grønne transformation i 2016, hvor vi først adresserede vores direkte emissioner. Nu vil vi reducere vores indirekte udledning med 80 procent inden for de næste syv år,” lyder det fra Hans Christensen. 

Ser stort potentiale i SAF
Ifølge Air France-KLM så får Haarup Maskinfabrik, hvad der svarer til en 75 procent reduktion af den CO2, som udledes på flyveturen, når medarbejdere sendes på forretningsrejse til virksomhedens nøglemarkeder i Europa, Nordamerika og Australien.

Air France-KLM mener overordnet, at SAF potentielt kan reducere flytrafikkens CO2-udledning med op til 75 procent. Derfor er flyselskabet glade for, at Haarup Maskinfabrik nu deltager i SAF-programmet, fortæller Gijs van Popta, som er daglig leder hos Air France-KLM North Europe.

Sammen accelererer vi brugen af SAF, som er en af de mest effektive måder at gøre flyvning mere bæredygtig på kort sigt. I dag kommer mindre end en procent af det brændstof, der bruges på kommercielle flyvninger, fra bæredygtigt brændstof,” udtaler Gijs van Popta.

 

Relaterede artikler:

Premiere i Gatwick på easyJet SAF-flyvninger

Vil bane vejen for bæredygtigt flybrændstof

Fastlåst situation omkring fremtidens jetbrændstof