B60697 - Boeing 737 MAX8. King County International Airport-Boeing Field 19. maj 2017 (Foto: Huy Do)

Første Norwegian Boeing 737 MAX

Norwegian er europæisk lanceringskunde af de nye Boeing 737 MAX8-fly. Første fly er klar til de såkaldte C-flyvninger.

I løbet af de kommende 14 dage ventes Norwegian at kunne hjemflyve det første eksemplar af Boeing 737 MAX8, der hører til et af verdens mest moderne og effektive mellemdistancefly.

Norwegian er europæisk lanceringskunde og et af de 14 flyselskaber globalt, der i løbet af 2017 får MAX-flyene i flåden.

Norwegians første MAX8-fly, der i bookingsystemerne får koden 7M8, forventes leveret i løbet af de kommende to uger. Flyet med den midlertidige registrering N60697 har siden 25. april fløjet fem såkaldte B-flights, hvilket er flyvninger gennemført af Boeings teknikere for at sikre, at flyet er i den rette stand. B-flight nummer fem fandt sted den 25. maj, og nu er man ved at være klar til de såkaldte C-flights, der er Customer Acceptance Flights, hvor piloter og teknikere fra Norwegian tester flyet, inden den endelige levering og hjemflyvningen.

På de såkaldte B-flights har flyet blot være omkring Renton Municipal Airport, King County International Airport (Boeing Field) samt Grant County International Airport, der alle tre ligger i staten Washington og i forbindelse med eller tæt på produktionsfaciliteterne for Boeing Commercial Airplanes.

Det første MAX-fly til Norwegian vil blive indregistreret i Irland som EI-FYA.

Starter den 20. juni
Første kommercielle flyvning skulle efter planen have fundet sted den 15. juni men er nu udskudt til tirsdag den 20. juni, hvor den nye MAX forventes at flyve fra Edinburgh til Stewart International Airport ved Newburgh i staten New York. Norwegian tilbyder 189 sæder i MAX-flyene, men selskabet har allerede været nødsaget til at indsætte de nuværende Boeing 737-800 fly på en del afgange på de nye transatlantiske ruter i løbet af sommeren.

“Vi får det første Boeing 737 MAX-fly leveret inden for få uger, men vi kender endnu ikke den præcise dato,” siger Daniel Kirchhoff, informationschef for Norwegian i Danmark, til CHECK-IN.dk.

I alt 14 flyselskaber over hele verden vil modtage MAX-fly i løbet af 2017. Indonesiske Malindo Air modtog den 16, maj det allerførste eksemplar af MAX-flyet, og udover Malindo vil yderligere seks asiatiske flyselskaber følge efter. Der er tale om Garuda Indonesia, Singapore-selskabet Silk Air samt de fire kinesiske flyselskaber, henholdsvis Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines samt Hainan Airlines. I Europa er det kun polske LOT, der modtager den nye flytype i 2017, mens flydubai ligeledes er det eneste flyselskab i Mellemøsten.

I Nordamerika vil canadiske WestJet og Air Canada komme med på MAX-bølgen i 2017 og det samme vil Southwest Airlines og American Airlines. På det sydamerikanske kontinent gør Aerolineas Argentinas sig også klar til at modtage Boeing 737 MAX i 2017, og inden længe får det argentiske flyselskab også selskab af Norwegian, der vil etablere sig i landet i slutningen af året.

Foto bragt med tilladelse fra Huy Do – Jetphotos.

 

Relaterede artikler:

Boeing overvejer ny og større 737MAX

Amerikansk lufthavn jubler over nye Norwegian-ruter

Ingen Boeing 737MAX til København i år

Norwegian bestiller 30 langtrækkende A321-fly

Første flyvning med Boeing 737 MAX