PLAY er et nyt islandsk lavprisflyselskab (Foto: PLAY | PT)

Forsinket løn til ansatte i nyt islandsk flyselskab

Udbetalingen af løn for november til medarbejderne i det nye islandske lavprisflyselskab PLAY er forsinket. Billetsalg startede ikke som planlagt i november.

Det nye islandske lavprisflyselskab PLAY, som blandt andet vil flyve til København, skulle efter planen have åbnet for salget af billetter i november.

Det er dog endnu ikke muligt at købe billetter på selskabets hjemmeside, og nu er det kommet frem i islandske medier, at PLAY i starten af december endnu ikke havde betalt løn for november måned til selskabets ansatte, som i øjeblikket arbejder for at få det nye flyselskab i luften.

Selskabets kommunikationsansvarlige, María Margrét Jóhannsdóttir, bekræfter over for det islandske webmedie mbl.is, at udbetalingen af løn til medarbejderne er forsinket.

”Vi havde håbet på at være i stand til at betale lønnen mandag (den 2. december, red.), men det er nu klart, at der vil være en lille forsinkelse, mens kapitalakkumuleringen afsluttes. Men alle medarbejdere er informeret om dette og er klar til at fortsætte med at arbejde. Vi ønsker alle at se, at flyselskabet kommer i gang og håber at være i stand til at afslutte disse sager så hurtigt som muligt,” sagde Maria Margrét Jóhannsdóttir til mbl.is i sidste uge.

Plan om seks ruter fra starten
PLAY er stiftet af blandt andre tidligere ansatte i det islandske lavprisselskab WOW air, som gik konkurs i marts. Det nye selskab vil i første omgang flyve til seks destinationer fra Keflavik International Airport ved Reykjavik.

Destinationerne tæller foruden København også Alicante, Berlin, London, Paris og Tenerife. Fra starten af sommertrafikprogrammet 2020 er det yderligere planen at tilføje fire nordamerikanske destinationer til fartplanen.

PLAY forventer at kunne sende de første to Airbus A321-fly på vingerne i løbet af vinteren, og allerede fra maj næste år vil selskabet ifølge planen beskæftige seks Airbus A321-fly. Inden udgangen af 2020 vil selskabet have otte fly, mens PLAY i 2021 skal have 10 fly i luften.

Nyt WOW air er også forsinket
PLAY er ikke det eneste nye islandske flyselskab, som er på vej. Amerikanske USAerospace Associates LLC, der kontrolleres af den kontroversielle forretningskvinde Michele Ballarin, har købt WOW airs varemærke og domænenavn fra konkursboet og har annonceret, at det vil starte flyvninger i december og billetsalg allerede i november.

Heller ikke dette selskab, er dog gået i luften endnu med hverken billetsalg eller flyoperationer.

 

Relaterede artikler:

Nyt islandsk lavprisflyselskab skal hedde PLAY

Nyt lavprisflyselskab vil flyve til København

Ny WOW Air-ejer: Vi er operative fra december