Græsk generalstrejke: Cimber flyver, men SAS aflyser

Onsdag den 11. maj forventes flytrafikken til Grækenland forstyrret at en omfattende generalstrejke. SAS har valgt at aflyse dagens flyvning til Athen, mens Cimber Sterling har fremrykket afgangen til den græske hovedstad.

Der er udsigt til et veritabelt flykaos i Grækenland i dag. Årsagen er den varslede generalstrejke i landet, der er planlagt til at vare fra kl. 12.00 til kl. 16.00.

Strejketruslen har fået flere luftfartsselskaber til at aflyse dagens flyvninger til Grækenland. SAS aflyser eksempelvis afgangen med SK777 kl. 08.50 til Athen. Derimod har Cimber Sterling valgt at fremskynde afgangen til Athen til kl. 06.30, således at man kan nå til den græske hovedstad og være i luften, inden generalstrejken træder i kraft.

Også det britiske lavprisflyselskab easyJet har valgt at aflyse en række afgange til Grækenland. Der er tale om samlet 18 afgange til og fra Athen, Thessaloniki, Rhodos, Heraklion (Kreta), Mykonos og Kos.

I en meddelelse fra Athens International Airport hedder det, at grundet flyveledernes deltagelse i en 24-timers strejke organiseret af den faglige organisation ADEDY, vil al flytrafik til og fra lufthavnen være indstillet fra kl. 12.00 til kl. 16.00 onsdag den 11. maj.