Greenland Express leaser fly til juni-opstart

Greenland Express har leaset et Fokker-fly fra hollandske Denim Air til at starte flyvninger mellem Danmark og Grønland fra 2. juni.

Projektet med at skabe et nyt flyselskab, der kan bryde Air Greenlands monopol på flyvninger mellem Danmark og Grønland, er nu rykket et stort skridt virkeliggørelsen efter over et års tilløb. Således har det virtuelle flyselskab Greenland Express Air indgået en treårig aftale med det hollandske flyselskab Denim Air om leasing af et Fokker 100 fly med plads til 100 passagerer. Flyet skal efter planen indsættes i drift den 2. juni 2014 på Greenland Express Airs ruter mellem Danmark, Grønland og Island.

Flyet er leaset på en såkaldt ”wet lease” aftale, hvor Denim Air er ansvarlig for den operationelle drift, herunder bemanding af cockpit og kabine. Levering af det klargjorte fly i Greenland Express Airs bemaling finder sted i slutningen af maj måned.

Greenland Express Air åbner for billetsalget den 30 april, og vil tilbyde flyrejser på ni ruter mellem
Danmark, Grønland og Island. Fra Danmark er det planen at flyve fra København og Aalborg. På Grønland bliver det lufthavnene i Kangerlussuaq og Narsarsuaq, der kan se frem til at få besøg af det hollandske fly. Keflavik på Island vil være mellemlandingsplads på turene mellem Danmark og Grønland, da flyet ikke har rækkevidde til at gå hele vejen.

Langt under markedsprisen
Der tilbydes fem forskellige billettyper fra ”Economy Restricted” til ”Business Class Full Flexi”, og priserne for for eksempel en returbillet mellem København og Kangerlussuaq eller Narsarsuaq starter fra 3.750 kroner inklusiv alle skatter og afgifter. Det skriver Greenland Express i en pressemeddelelse.

”Flyet er med sine 100 sæder et både komfortabelt og driftssikkert fly med en god økonomi. Dermed er vi i stand til at udbyde billetpriser, der ligger langt under markedsprisen i dag, og samtidig tilbyde vores passagerer en høj servicestandard, der inkluderer madservering, god benplads ombord og vores eget inflight magasin,” siger administrerende direktør i Greenland Express Air, Gert Brask.

”Greenland Express Air har en solid forretningside, som fra starten tiltalte os, så vi er glade for at være samarbejdspartner med flyselskabet på de nye ruter mellem destinationer i Danmark, Grønland og Island. Vi leverer et moderne passagerfly til Greenland Express Air, bemandet med dygtigt personale i både cockpit og kabine. Samtidig med at flyet er et af verdens mest driftssikre passagerfly i sin klasse, har vi et ekstra fly af samme type i reserve, således vi konstant kan tilbyde rejsende med Greenland Express Air den bedst mulige garanti for stabil og punktlig drift,” siger administrerende direktør i Denim Air, Ronald Janssen.

Oprindeligt var det planen, at Greenland Express skulle være gået i luften for et år siden. Men en række engelske og hollandske investorer sprang fra. Men nu er projektet tilsyneladende tilbage på skinner.