Kontroltårnet i Kangerlussuaq. (Foto: Mittarfeqarfiit - Grønlands Lufthavne)

Grønlandsk lufthavnskoncern får nyt navn

Nu er koncernen, der er opstået som en sammenlægning af Mittarfeqarfiit og Kalaallit Airports, klar med et nyt navn og vision for den rolle, som man ønsker at spille i grønlandsk luftfart.

Med udsigt til åbningen af tre nye lufthavne i henholdsvis Ilulissat og Qaqortoq samt Nuuk, der som den første af de tre efter planen slår dørene op for passagererne til november i år, blæser der en frisk vind over grønlandsk luftfart.

De nye tider smitter også af på de selskaber, der har en finger med i spillet i landets lufthavne, da virksomhederne bag både de nye samt eksisterende grønlandske lufthavne og heliporte er blevet samlet i én koncern, der nu også har fået et nyt navn.

Det drejer sig om operatøren Mittarfeqarfiit, der i årtier har drevet alle landets lufthavne og heliporte, og Kalaallit Airports, som har stået for opførslen af de nye lufthavne. Fremover vil det fælles selskab være kendt som Greenland Airports – Mittarfeqarfiit.

Får også nyt logo og strategi
Processen med at sammenlægge de to organisationer har varet i henved et år, men nu er man så langt, at alle grønlandske lufthavnsaktiviteter er blevet samlet i samme koncern. Det oplyses desuden, at det ikke kun er navnet, der er nyt.

Greenland Airports’ nye logo. (Foto: Greenland Airports – Mittarfeqarfiit | Facebook.com | PR)

”Samtidig har vi udviklet et samlende visuelt udtryk, et nyt logo og en ny strategi. Vi kommer til at udvikle organisationen på grundlag af en klar vision, som vi har sammenfattet med ordene ’Greenland Airports: Vi åbner muligheder’,” siger administrerende direktør Jens Lauridsen.

Det visuelle udtryk er et nyt logo, som benytter elementer fra selskabernes tidligere logoer. Eksempelvis er Mittarfeqarfiits to ravne blevet moderniseret til grafiske symboler, der også kan minde om vinger, haleror eller landingsbaner, lyder det.

Konstruktionen bag koncernen er således, at Greenland Airports er et aktieselskab, der er ejet af det grønlandske selvstyre og den danske stat.

Ønsker at skabe vækst i Grønland
Lauridsen fortæller, at et af de centrale elementer i driften og udviklingen af Greenland Airports bliver at kultivere en bevidsthed om, at såvel de eksisterende som kommende lufthavne spiller en vigtig rolle i at gøre Grønland tilgængelig for verden og vice versa.

Derudover understreges det, at selskabet har en ambition om at benytte lufthavnene som en motor, der kan skabe vækst og udvikling i det grønlandske samfund.

”Målet med Greenland Airports er at yde en helt konkret indsats for at skabe de bedste muligheder for vækst i samfundet og i virksomheden. Vi opfatter os selv som ambassadører for Grønland, hvor stolthed, gæstfrihed og hjælpsomhed er grundlæggende for vores virke,” udtaler Jens Lauridsen.

“Der er forsat et arbejde at gøre, men vi glæder os over processen og vejen mod vores endelige mål, både internt i organisationen og i anlæggelsen samt idriftsættelsen af de nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.”


Relaterede artikler:

Norwegian fastholder interesse for Grønland

Ny lufthavn i Grønland bliver yderligere forsinket

Grønland oplever 14 procent vækst i udenlandsk passagertrafik