Visualisering af indgangsområdet til Terminal 2 (Foto: Finavia)

Helsinki Lufthavn vil renovere Terminal 2

I begyndelsen af 2020 vil første del af en ombygget og renoveret Terminal 2 kunne tages i brug i Helsinki Lufthavn.

Den lille og ofte overfyldte afgangshal i Terminal 2 i Helsinki Lufthavn har udsigt til at blive betydeligt udvidet og forskønnet i løbet af få år. Det sker som følge af beslutningen om at renovere og udbygge Terminal 2 med støtte fra EU´s særlige CEF-program.

Den finske lufthavnsoperatør Finavia har netop afsløret, hvilket konsortium der vandt arkitektkonkurrencen, og det blev ALA Architects med deltagelse af Rambøll Finland, der løb af med sejren. Det bliver det såkaldte “City Hall” projekt, der skal danne grundlag for renovering og udbygning af terminalen.

Visualisering af check-in området i Terminal 2 (Foto: Finavia)

Det bliver en terminal med et markant arkitektonisk kendetegn gennem et hvælvet træloft og en stor åben plads foran terminalområdet.

“Igennem de seneste mange år er Helsinki Lufthavn blevet udbygget i etaper, og de forskellige sektioner i terminalen repræsenterer design og arkitektur fra forskellige årtier. City Hall-projektet kombinerer alle disse til én imponerende enhed, som skaber en let og komfortabel vej fra terminaldørene og frem til flysædet,” siger lufthavnsdirektør Ville Haapasaari, der også er formand for det konkurrenceudvalg, der har valgt arkitektforslaget.

Første spadestik i 2018
Selve arbejdet med at renovere og udvide det nye terminalområde forventes at tage sin begyndelse i andet halvår af 2018. De nuværende afgangs- og ankomstfaciliteter i Terminal 2 vil gennemgå en total forandring og blive en del af gate-området. Det betyder, at lufthavnen vil få meget mere plads til rådighed for passagererne. Første del af ombygningen tages i brug i begyndelsen af 2020, mens resten af projektet ventes afsluttet i 2021.

Udvidelsen vil ske fra det område, der i dag omfatter parkeringsområde P1 og P2, og det udvidede terminalområde vil rumme check-in, bagage-drop samt et område, der skal tage imod passagererne, når de ankommer til lufthavnen.

“Helsinki Lufthavn er allerede et vigtigt europæisk ‘hub’ og et af de største bus- og togknudepunkter i Finland, og der er samtidig gode vej- og færgeforbindelser til Rusland, Tallinn og de nordiske og baltiske lande,” understreger Ville Haapasaari.

I 2017 rejste 17.184.681 passagerer igennem Helsinki Lufthavn, hvilket var en stigning på 4,6 procent i forhold til året før. Det betyder, at Helsinki Lufthavn er den 31. største lufthavn i Europa.

 

Relaterede artikler:

Ansigtsgenkendelse i Helsinki Lufthavn

Helsinki-lufthavn skal lukkes til fordel for nye boliger

Nyt flytog letter rejsen til Helsinki Lufthavn

Mobil revolution på vej i Helsinki Lufthavn

Vil investere milliardbeløb i Helsinki Lufthavn