WOW air køber fire fabriksnye A321-fly. T.v. koncerndriftsdrektør John Leahy fra Airbus sammen med Skúli Mogensen, der er ejer og stifter af WOW air. (Foto: F. Langelot / master films)

Islandsk flyselskab køber fire nye A321-fly

Det islandske lavprisflyseskab WOW air har afgivet ordre på fire fabriksnye A321-200ceo fly til en samlet på næsten 3,1 mia. danske kroner.

Det islandske lavprisflyselskab WOW air har i dag 11 Airbus-fly i flåden, og inden årets udgang vil tallet være kommet op på 12, når WOW air får leveret et A320-200 fly fra sydamerikanske LATAM Airlines.

Vækstambitionerne er høje, og i går kunne WOW air således underskrive en aftale med Airbus under det store Farnborough Air Show om køb af fire Airbus A321-200ceo. Selvom WOW air er en Airbus-operatør, er det første gang, at der bliver indgået en direkte aftale med den europæiske flyproducent om køb af fabriksnye fly.

Ifølge WOW air valgte man A321´eren på grund af den bredere kabine, lave driftsomkostninger og et enestående brændstofforbrug. Flyene vil ifølge en pressemeddelelse blive indrettet i en konfiguration med 200 sæder og vil blive benyttet på ruterne i Europa og Nordamerika. Hvis denne information er korrekt, vil der i de nye A321-fly være 20 sæder færre end i de nuværende A321´ere.

“Vi er begejstrede over at kunne tilføre disse fabriksnye A321-fly i vores hurtigtvoksende flåde. WOW air er ved at blive et af de førende lavprisflyselskaber i verden, og vi ser frem til at ekspandere yderligere gennem vores succesfulde samarbejde med Airbus,” lyder det fra Skúli Mogensen, der er grundlægger af og administrerende direktør i WOW air.

Ny kunde hos Airbus
WOW air har i dag en Airbus-flåde på 10 enheder med en gennemsnitsalder på kun 3,2 år. Der er fem A321-200, to A320-200 samt tre A330-300, og disse benyttes på 30 internationale ruter mellem Keflavik og destinationer i Europa og Nordamerika.

To af de nye fly vil blive leveret i 2017 og de øvrige to i 2018. Det er målet, at WOW air skal beskæftige 17 fly ved udgangen af næste år.

“Det glæder os at byde WOW air velkommen som en ny kunde hos Airbus. De nye fly vil passe perfekt ind i flyselskabets nuværende Airbus-flåde takket være ensartethed i Airbus-flytyperne. A321´eren vil give WOW air de laveste driftsomkostninger, den største sædekomfort samt de bredeste kabiner for passagererne,” siger John Leahy, der er koncerndriftschef hos Airbus.

A320-familien er verdens bedst sælgende mellemdistancefly med næsten 12.600 ordrer siden lanceringen og flere end 7.110 fly leveret til over 320 operatører over hele verden.

 

Relaterede artikler:

WOW Air udvider flyflåde

Singapore-fly til WOW air

WOW Air får langdistancefly

WOW Air udvider flåden igen