En Airbus A330-300 fra KLM. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Skuffet KLM tvinges til at annullere tre USA-ruter

KLM har været nødt til at opgive tre USA-ruter, efter de hollandske myndigheder har indført skærpede coronarestriktioner over for amerikanere rejsende til Holland.

I det kommende vintertrafikprogram 2021/22 skulle KLM have fløjet til Miami, Orlando og Las Vegas, men dette bliver ikke til noget.

Den hollandske regering har besluttet at kategorisere USA som et højrisikoland i forbindelse med coronapandemien. Det betyder, at rejsende fra USA skal 10 dage i karantæne ved ankomst til Holland. Også selv om man er testet negativ, er fuldt vaccineret eller er tidligere smittet.

’Sundhed og bekæmpelse af COVID-19 er altafgørende, men de foranstaltninger, der indføres, skal være effektive og proportionelle. Det ser ud til, at andre EU-medlemsstater som Italien, Frankrig og Belgien ikke sætter en tredobbelt lås på døren for rejsende fra USA,’ lyder det i en pressemeddelelse fra KLM, der er tydeligt skuffet over den hollandske regering.

De nye restriktioner for rejsende fra USA betyder, at KLM er tvunget til at droppe de planlagte vinterruter fra Amsterdam til Miami, Orlando og Las Vegas. Der vil således ikke være flyvninger til de tre byer fra 31. oktober 2021 til 26. marts 2022.

Stor uvished omkring USA-Europa-ruter
Den nu aflyste vinterrute til Orlando i delstaten Florida var helt ny hos KLM, mens flyselskabet tidligere har fløjet til både Miami og Las Vegas.

Ruter mellem Europa og USA er generelt set været omgærdet af stor uvished hos de europæiske flyselskaber under corona. Mens amerikanere er velkomne i Danmark og flere andre EU-lande, kan danskere og øvrige EU-borgere ikke komme ind i USA uden betydelige indrejserestriktioner.

Da amerikanere igen måtte rejse til Europa i løbet af den forgangne sommer, satte det ellers gang i bookingerne hos KLM, meddelte flyselskabet i regnskabet for årets andet kvartal.

Men det faktum, at europæere ikke er velkomne i USA, går særligt ud over belægningen på flyvningerne til Nordamerika. Således var belægningsgraden på flyvningerne hertil nede på kun 34,6 procent i årets andet kvartal, viste tal fra KLM.

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM mangler transatlantisk trafik

KLM har genetableret sine nordamerikanske ruter

Interkontinentale KLM-rutenetværk er genetableret