KLM får ny ACMI-leverandør

KLM har indgået aftale med Stobart Air, som skal flyve for KLM Cityhopper. Stobart Air ejes af Stobart Group, der er med i buddet om at købe Flybe.

Stobart Air har vundet en kontrakt om at flyve for KLM Cityhopper til og fra Amsterdam Schiphol på en såkaldt ACMI-kontrakt (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance).

Stobart Air skal flyve op til otte gange dagligt med Embraer E195-jetfly for KLM Cityhopper – KLM’s regionale selskab, som flyver til blandt andet Billund og København samt en lang række andre destinationer i Europa, hvorfra selskabet føder passagerer ind til KLM’s langdistanceruter fra Amsterdam.

Irske Stobart Air flyver i forvejen på ACMI-kontrakter for Aer Lingus i Irland, Storbritannien og Frankrig, for Flybe fra London Southend og Isle of Man samt for British Airways CityFlyer fra London City Airport.

Stobart i partnerskab med Virgin Atlantic
Stobart Air ejes af Stobart Group, som for nylig er gået sammen med flyselskabet Virgin Atlantic om at købe britiske Flybe, hvilket vil give Virgin Atlantic mulighed for at øge feedertrafikken til selskabets netværk af langdistanceruter fra Manchester og London Heathrow.

Air France-KLM er også forbundet med Virgin Atlantic, idet Air France-KLM i maj 2018 sammen med Delta Air Lines indgik en joint venture-aftale med Virgin Atlantic om et styrket transatlantisk samarbejde.

Ifølge denne aftale skal Air France-KLM overtage 31 procent af aktierne i Virgin Atlantic, mens Delta Air Lines beholder sine 49 procent af aktierne, og Virgin Atlantic får 20 procent af aktierne.

Stobart Air har 20 fly i flåden
Stobart Air blev etableret i 1970 og er i dag en af Europas store ACMI-leverandører. Selskabet opererer op til 940 flyvninger om ugen på 43 forskellige ruter for andre selskaber i Europa.

Stobart Airs flåde består af 15 ATR-72 turbopropfly, én ATR-42, to Embraer ERJ-190 og Embraer ERJ-195. De fire Embraer-fly har selskabet erhvervet inden for de seneste syv måneder. De to Embraer E190-fly flyver i øjeblikket for British Airways CityFlyer.

Relaterede artikler:

KLM Cityhopper overvejer Cessna-fly

Planlagt Flybe-salg i vanskeligheder

Stobart Air tæt på SAS-kontrakt